Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фарове втора употреба - бюджетното решение

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 1093

Фарове втора употреба - бюджетното решение

Претърпели сте ПТП, но застрахователят отказва да покрие разходите за повредени малогабаритни части като фарове, стопове и други. Или просто имате нужда от нови фарове, тъй като старите вече не могат да ви гарантират сигурност на пътя.

Няма значение поради каква причина се нуждаете от подмяна на фаровете, тъй като въпросът, който (сигурни сме) ви вълнува най-силно е от къде да закупите фарове на достъпни цени.

Фарове втора употреба - защо ДА?

Цени, повече от достъпни

Един от най-големите плюсове на покупката на фарове втора употреба са изгодните цени, на които можете да ги откриете в магазините за продажба на авточасти second hand.

Както при покупка и на други видове авточасти втора ръка, и фаровете се предлагат на цени, които понякога достигат до - 50% от цената на новите фарове, които се предлагат по магазините.

Качество, от което оставате доволни

Освен, че ще закупите малогабаритните части, от които се нуждаете на бюджетна цена, избирайки части втора ръка от някой от водещите магазини за продажба на употребявани авточасти можете да сте напълно сигурни в качеството на фаровете.

Казваме това, тъй като в подобни магазини предлагат за продажба само ОЕМ фарове втора употреба от реномирани марки. Плюс това, преди да бъде “пусната” за продажба всяка една бройка се тества многократно, почиства се и се ремонтира, ако се налага.

Широка гама от фарове

Ако имате автомобил по-стар модел или ретро автомобил, шансовете ви да откриете оригинални фарове по другите магазини са почти нулеви, тъй като магазините просто няма от къде да направят доставка на модели фарове, които вече не се произвеждат.

За разлика от тях, магазините second hand предлагат малогабаритни части за всякакви марки, модели и години на производство. А дори и в момента да не разполагат с модела фарове, могат да го открият бързо, тъй като разполагат с широка партньорска мрежа в цялата страна и извън нея.

Помагате за опазване на околната среда

С покупката на фарове втора употреба не само оборудвате МПС - то си с оригинални фарове на супер достъпни цени, но и помагате за опазването на околната среда като давате шанс за втори живот на авточастите.

На какво да обърнете внимание при покупка на фарове втора ръка?

Тип фарове

Преди да започнете търсенето е добре да сте наясно какъв тип фар ви е нужен.

По същество има три основни типа фарове за превозни средства:

● Халогенни

Повечето от по-старите автомобили използват халогенни фарове. Техните крушки произвеждат силна жълта светлина и обикновено са най-евтиния вид фарове втора употреба.

● LED

По-новите МПС - та обикновено са с LED (светодиодни) фарове. Те освен, че са по-лесни за инсталиране са и по-енергийно ефективни от халогенните.

● Ксенон/HID

Ксенонът е специфичен тип HID (зарядна крушка с висок интензитет), която използва газ, вместо волфрамова нишка. Те са по-ярки, по-издръжливи, но и по-скъпи като цена. А и доста често се налага да бъдат монтирани в сервиз, тъй като имат специфики при инсталацията.

Вид монтаж

В зависимост от модела, марката и годината на производство на превозното средство монтажът на фаровете може да бъде различен. Затова е важно преди покупката да сте напълно сигурни, че моделът фарове втора употреба, който купувате е с монтаж, който отговаря на модела на вашето МПС.

Информация можете да откриете в ръководството на превозното средство.

И нещо накрая…

Винаги, когато пазарувате фарове купувайте и сменяйте по двойки. Разбира се, това не е абсолютно правило, а просто съвет, който ви даваме. А ние го правим, тъй като това е начин да си осигурите спокойствието поне още 2 - 3 години занапред. Защото при покупката и смяната на двойка фарове можете да сте сигурни, че фаровете са с еднакво качество и от един производител.

Внимавайте и от къде купувате фарове втора ръка. Съветваме ви да се доверявате само на магазини, които са се доказали като коректни във времето.

Източник снимка:unsplash.com

Снимки