Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ибрям Мустафов: Ще използваме ефективно парите от Европа за здравеопазване

, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)

Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен | България | преди около 1 година | 563

-------

Всеки човек е ценен, а всеки човешки живот е безценен. Затова във фокуса на нашата политика е човекът – неговото здраве и благосъстояние, сигурност и високо качество на живот. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Ибрям Мустафов, който е под номер 106 в листата с номер 24 в 21 МИР-Сливен.

„Здравето е най-голямата ценност в развитите общества, защото това е гаранция за увеличаване на благосъстоянието на държавата и развитие на икономиката. Осигуряването на оптимално здраве на населението и удължаване на продължителността на живота е задача на цялото ни общество. Като собственик и управител на лечебно заведение ежедневно се срещам с радостите, тревогите и болките на хората. Истинско удоволствие за мен е, когато в нашата болница се появи нов живот. Това вдъхва надежда и вяра в бъдещето. Това ме кара да се чувствам отговорен и ангажиран с проблемите на всеки един човек“, коментира Ибрям Мустафов и допълни, че здравето на децата е изведено като приоритет от партията .

За да се обезпечи кадрово с лекари от всички специалности и професионалисти по здравни грижи в малки и отдалечени населени места в програмата на ГЕРБ-СДС се предвижда мотивиращо заплащане и битово обезпечаване на специалистите. „В тази посока в нашата програма предвиждаме високо възнаграждение от три източника - от общината, държавата и лечебното заведение. Да се осигури жилище, възможности за специализация на място в лечебното заведение и за курсове и обучения в университетските центрове. Част от нашата програма е и осигуряване на условия за работа на членове на семейството и грижа за децата – детски ясли, детски градини, училища“, каза още кандидатът за народен представител.

„Благодарение на Десислава Танева и партия ГЕРБ в Сливен беше възстановен филиалът за медицински сестри и акушерки, чието обучение става тук и е полезно за града и региона ни“, каза Ибрям Мустафов. Той предлага във филиала на МУ – Варна в Сливен да бъде разкрита специалност и за лаборанти, което допълнително ще подпомогне дейността на лечебните заведения в региона.

От ГЕРБ-СДС залагат и на ефективно използване средствата от Европейския социален фонд за постигане на заложените в сектор „Здравеопазване“ политики. Това са инвестиции в иновативна медицинска апаратура, ключови мерки за енергийна ефективност, модернизация на сградния фонд и материалната база, както и различни европейски финансови механизми. Гарантирано повишаване качеството на детското и майчиното здравеопазване и профилактика за по-добро здраве и качество на живот. Ще продължи и работата по изграждането на Национална здравна информационна система.