Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОТКРИВАНЕ НА НОВА ИГРОТЕКА

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди около 1 година | 771

Снимка 1

Днес, 08.12.2022 г. в СУ „Йордан Йовков“ – Сливен се състоя откриването на новоизградената училищна игротека, финансирана по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 2 „Подкрепа на целодневното обучение на учениците”. Тази национална програма осигурява условия за равен достъп до предучилищно и училищно образование и повишава качеството на образователния процес, както и компетентностите и уменията на децата и учениците.

Гости на събитието бяха:

Пенка Иванова – директор на Дирекция „Учебници и училищна документация“, Радостина Рачева, Геновева Пелова и Георги Динев – експерти от МОН;

Д-р Кристияна Станкова – Началник на РУО – Сливен и Веселина Бонева – старши експерт в РУО – Сливен;

Живка Дженкова и Ивелина Илиева – старши експерти от дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ на Община Сливен.

Чрез нов интериорен дизайн се промени една класна стая и се оформи зона, позволяваща заниманията по интереси и други дейности от целодневната организация на учебния ден да стимулира креативността и проектно – базираното обучение.

Богатият набор от материали и консумативи създава условия за формиране на творческо мислене, намиране на нестандартни решения и стремеж към успеха у нашите ученици.

Образците на българското и световното литературно творчество за деца и множеството енциклопедии провокират интереса към различни области от учебното съдържание.

Дидактичните игри със занимателни елементи и интерактивните методи създават допълнителна емоционална атмосфера, насърчават потребностите от изяви, разгръщат интересите, мислите и въображението на възпитаниците ни.

Изграждането и функционирането на игротеката предоставя на ученици и учители активно взаимодействие и допълнителни възможности за прилагане и развитие на компетентности, фокусирани върху повишаване качеството на училищното образование.

Поздравителен адрес от кмета на Община Сливен по случай новата придобивка получиха ученици и учители от СУ „Йордан Йовков“ – Сливен.

Снимки