Сливен. Новини от източника. Последни новини

Реал Мадрид – Челси

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Спорт | преди 2 години | 482

Реал Мадрид – Челси

В този 1/2-финален сблъсък на Шампионска лига един срещу друг се изправят два колоса на европейския клубен футбол – Реал Мадрид и Челси. „Белият балет“ е най-титулуваният отбор в турнира с цели 13 трофея, докато „сините от Лондон“, макар и с не чак толкова богата витрина, колкото съперника си, могат да се похвалят с доста хомогенен и труден за преодоляване състав.

Изключително любопитен факт е, че тези два отбора никога до момента не са се срещали в Шампионската Лига. Имат общо три изиграни мача помежду си, като първият е за Суперкупата на Европа през далечната 1998год., който завършва 1:0 в полза на Челси. Другите два двубоя са от Международната купа на шампионите и са по-актуални – от 2013год. и 2016год. И двата завършват с победи на „лос бланкос“ съответно с 3:1 и 3:2. Мачовете между Реал Мадрид и Челси до момента, и надпреварите, в които са проведени, са крайно недостатъчни, за да можем да си направим някакво генерално заключение за закономерност при срещата между тези два отбора.

Първият от двата 1/2-финални двубоя ще се изиграе в испанската столица на 27-ми април от 22:00 часа българско време. Проблемите в лагера на домакините с контузени играчи са по-сериозни, отколкото тези при гостите. За Реал Мадрид голямата въпросителна е свързана с участието на капитана и стожер в защитата на „белите“, Серхио Рамос, чието завръщане е официално фиксирано за 28-ми април. Дали лекарите ще успеят да го вдигнат на крака за първия мач, и макар и хипотетично готов за игра, дали Зидан би рискувал с пускането му на терена? На този етап това не изглежда особено вероятно. Други отсъстващи за „лос меренгес“ са Ферлан Менди, Федерико Валверде и Лукас Васкес. В състава на Челси ще липсва единствено Матео Ковачич, който обаче по всяка вероятност, по подобие на Рамос, ще бъде на разположение за реванша в Лондон.

Очаква ни люта битка за всяка първа топка и за всяка педя земя! Реал Мадрид е тежък опонент в Шампионска Лига и сякаш все успява да демонстрира някакъв запас от спестени сили в тази надпревара. Под ръководството на Томас Тухел Челси играе компактно, стегнато и разумно. Макар и да не бележат множество голове, те изключително трудно допускат такива. От известно време насам факторът домакинство не играе особено важна роля, тъй като дори и да има публика по някои от терените, то тя е в доста намален състав. Правилото за голове на чужд терен обаче, продължава да се счита. Поради тази причина Реал Мадрид не би трябвало да си позволи да загуби тази първа среща, тъй като това би означавало много тежък реванш в Лондон. Всички знаем как Челси умее да „паркира автобуса“, когато се налага да брани резултат. Също така едва ли „лос бланкос“ ще успеят да победят убедително, отново поради причината, че „сините от Стамфорд Бридж“ просто не допускат попадения в собствената си врата. Очакват ни едни опознавателни първи 30 мин. на този двубой, в които двата отбора ще се опитват да открият слабите страни на противника, като междувременно ще прикриват своите собствени. Втората 1/3 от мача би била тази, в която тимовете ще се разгърнат в търсене на попадения, като ако въобще има такива, би било по-вероятно те да са във вратата на гостите. Обаче в случай, че мача върви към коварното 0:0, може би и двете единайсеторки ще се приберат с мисълта по-добре да не печелят, но и да не губят срещата, оставяйки всичко за реванша.

Прогноза за мача от Прогнози.БГ : Под 2,5 гола