Сливен. Новини от източника. Последни новини

Методи за премахване на следродилни стрии в козметологията

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Общество | преди 2 години | 514

pixabay.com

Съвременните технологии в областта на козметологията позволяват премахване на стрии без операция с кратък период на възстановяване.

Колкото по-скоро стриите се третират след раждането, толкова по-голям ефект може да се постигне. За леки дефекти са подходящи специални кремове, които съдържат компоненти, които могат да повишат еластичността на кожата (комплекс от витамини, растителни екстракти, колаген и др.). Такива средства трябва да се използват периодично, до окончателното разрешаване на проблема.

За началните етапи се препоръчва масаж. Той помага да се стимулира появата на „младежки протеини“ (колаген, еластин), правейки мускулите в проблемните зони по-еластични. Друг популярен метод за премахване на стриите са етеричните масла (мандарина, карамфил и др.), които спомагат за укрепването на кожата. Те се разреждат в зехтин (пропорция: 4 капки етерични масла към 2 супени лъжици зехтин). Маслото се втрива в местата, където има стрии, прави се малък масаж, докато се получи ефектът - подобряване на релефа, тонуса на кожата. За да се скрият неестетичните белези, могат да се използват и обвивки на тялото с водорасли, глина, терапевтична кал и др. Всички тези мерки са добри при леки дефекти или като допълнение към процедурите, извършвани от професионален козметик.

Метод 1 - Лазерно възстановяване на кожата

Лазерно премахване на стрии се извършва с помощта на лазер. Това устройство премахва горните слоеве на кожата, след което възстановяването протича без образуването на белези. Под въздействието на устройството съединителната тъкан лесно се елиминира, в кожата се натрупват нови влакна, които спомагат за увеличаване на еластичността, подобряват външния вид на кожата.

Метод 2 - Укрепване със златни нишки

Вътре в кожата се имплантират специални нишки. Те са в състояние да подобрят структурата на кожата в различни области, където се образуват стрии. Крайният резултат може да бъде постигнат приблизително шест месеца след приключване на процедурите.

Метод номер 3 - Мезотерапия

Процедурата се състои от интрадермални инжекции на лекарства с витамини, полезни екстракти, хомеопатични лекарства и стволови клетки. Тези вещества се въвеждат в разтегнатата зона. Използваният коктейл действа на етапи - подобрява кръвообращението, стимулира обменните процеси, регенерацията на клетките. Това в крайна сметка води до разтваряне на стриите. Техниката дава възможност за активиране на процесите на регенерация и ускоряване на растежа на колагеновите влакна.

Метод 4 - Химичен пилинг

Действието върху повърхността на кожата чрез киселина, поради което епидермисът се изгаря в дълбочина, стимулира се синтеза на колаген. След рехабилитация новите слоеве придобиват еднородна текстура, придобиват по-голяма еластичност и стриите стават по-слабо изразени. Важно е да се доверите на такава процедура само на професионален козметолог, в противен случай тя дори може да влоши ситуацията, а не да реши проблема.

Метод номер 5 - Електромиостимулация

Процедурата води до свиване на мускулните влакна, освен това съдовете се разширяват, циркулацията на кръвта се активира. Изтичането на течности от пространството между клетките става по-добро. Такива процеси придават на мускулите еластичност, спомагат за възстановяването на състоянието на кожата, облекчават я от навяхвания.

Метод номер 6 - Радиолифтинг

Тази процедура помага да започне обновяването на кожния колаген, което подобрява текстурата, преодолява отпуснатостта на кожата. Благодарение на висококачествените системи за контрол на температурата е възможно този метод да бъде удобен и напълно безопасен.

Метод 7 - Лифтинг

Процедурата на търкане помага да се отърве кожата от ороговели елементи, като механично премахнат излишните кожни слоеве. Важно е младият слой клетки да бъде по-достъпен за действието на крема, като резултатът от прилагането му нараства многократно. Положителната страна е, че смесите често се правят от естествени елементи. Колкото по-фини са абразивните компоненти на ексфолиантите, толкова по-добре.

Метод номер 8 - Озонотерапия

Тази процедура помага да се направи кожата по-еластична и млада, премахва бръчките, благодарение на което тя се използва широко от козметолозите. Технология: вид коктейл от озон и кислород се инжектира в кожата чрез спринцовка, която стимулира окислително-възстановителните процеси в клетките. Недостатъкът на този метод е крехкостта на ефекта. След определено време отново се образуват стрии и се изисква втори курс на терапия. Но след озонотерапията няма нужда от възстановяване, тоест такъв ефект се понася много лесно.

Метод номер 9 - Пластична хирургия

Този метод е доста скъп и периодът на възстановяване за хирургично отстраняване на стрии може да продължи до 3 месеца.

Често тези процедури могат да се комбинират помежду си: например киселинен пилинг и лазерна шлифовка. Заедно тяхната ефективност със сигурност ще се увеличи. Най-доброто решение на проблема със следродилните стрии обаче е тяхната профилактика. Ако те вече са се образували, свържете се със специалист, който ще ви помогне да ги премахнете бързо и безболезнено.