Сливен. Новини от източника. Последни новини

Баня в скандинавски стил - как да я подредим?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди 2 години | 642

Баня в скандинавски стил - как да я подредим?

Бежово, бяло и дърво, оживени от цветни акценти, особено сини. Това е най-точният начин да се опишат цветовете на скандинавския стил. В Северна Европа няма много дневна светлина, оттук се поражда и необходимостта да се озарява интериорът, което е централна точка в скандинавския стил при баните.

Комфорт и функционалност на скандинавската баня

Комбинацията от комфорт и функционалност с фини цветове е много характерна за скандинавския стил. Това е идеалният начин да подредите както малки, така и големи бани. Той благоприятства релаксацията, която очакваме в тези помещения.

Цветове и материали в скандинавския стил

Скандинавският стил е съставен предимно от бели, бежови, сиви и кафяви плочки за баня, но също и нюанси на синьо и зелено. Тук присъства и дърво - за предпочитане в светли нюанси, защото внася уют и топлина в аранжировката.

В баня в скандинавски стил екзотичното дърво ще пасне най-добре, въпреки че могат да се използват и други видове, при условие че са добре защитени от влага и не са изложени на пряка вода или конденз.

Друга идея за подреждане на баня в скандинавски стил е използването на плочки за баня, имитиращи дърво. Ефектът е перфектен, защото съчетава предимствата на плочките, които са изключително практичен завършващ материал за бани, с красотата и топлината на дървото.

Много аксесоари в баня в скандинавски стил

Светлите стени, бялата санитарна керамика (като вана, умивалници или тоалетна) и дървените елементи създават впечатление за пространство, на което скандинавският стил много държи. Тези покорени, хармонични интериори обаче трябва да бъдат оживени с цветове като синьо, зелено или розово в пастелни нюанси. Може да се постави и тъмносин или тъмен нюанс на сивото.

Ако искате да създадете последователен скандинавски стил за баня, трябва също да изберете подходящите аксесоари за баня. Използвайте плетени кошници, дървени кутии или контейнери. Хавлиени кърпи ще завършат идеално подредбата. В края на краищата скандинавският стил обича минимализма.

Източник: banya-bg.com