Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да бъдете като истинско “денди”

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Общество | преди 2 години | 709

Как да бъдете като истинско “денди”

“Денди” стилът не е просто начин на обличане - това е житейска философия, която се стреми към абсолютната красота. Този стил определено не е за всеки, защото е определян като стил на превъзходството. А той не може да бъде лесно изграден.

На много места ще срещнете, че стилът е нещо, с което се раждаш. Въпреки това, създадохме тази статия за тези от вас, които искат да се докоснат до света на “денди” стила. В нея ще намерите повече информация за “дендизма” и няколко модни съвета от LAZARINI.

Значение на термина

“Денди” е определение за мъж, който обръща голямо внимание на облеклото и модата, и често се облича в много крещящ стил. Представете си...изискани мъжки пуловери с впечатляващи бродерии и пищни декорации. Терминът е използван за първи път в края на 18-ти век, но започва да набира популярност през 20-ти век.

Първоначално „денди“ се е отнасял за група млади аристократи в Англия, които са определяли модните тенденции. През 21-ви век терминът "денди" все още се използва за обозначаване на пищни, екстравагантни тоалети.

Може да проследим “дендизма” към неговите корени в Macaroni Club, създаден в Лондон, Англия, през 1760-те години от група богати млади англичани, които току-що са се завърнали от обиколка на Италия. Клубът налага нова мода, в която съчетава напластяване на слоеве с дантелени волани и златна бродерия, заедно с раирани чорапи и обувки с яркочервени токчета.

Днес терминът се свързва най-вече с ексцентричност и определено намира широко приложение в света на мъжката мода, а и не само.

5 съвета как да бъдете истинско “денди”

Един стил може да бъде определен като оригинален и елегантен според човека, който го “носи”.

От LAZARINI подготвихме за Вас пет златни правила за постигането на перфектен “денди” стил.

1. Заложете на изискан мъжки костюм.

Стилният мъжки костюм винаги е едно добро попадение! А “денди” стилът няма как да бъде постигнат, без да заложите на изискан костюм, който да привлича внимание и да събира погледите на всички около вас.

Сако с две копчета, изчистени линии, елегантни панталони и цветна, ефирна риза. “Денди” стилът обича смелите и подкрепя джентълмените да бъдат различни, като се открояват от тълпата. Затова трябва да съсредоточите вниманието си върху тъканите на вашите дрехи, за да получите желания ефект.

Може да изберете зелен или червен цвят за вашата риза или да комбинирате сако с жилетка. Но винаги помнете - придържайте се към балансираното облекло и не прекалявайте с наслояването на дрехи.

Преди да изберете най-ексцентричното облекло от гардероба си, винаги преценявайте повода, за който се обличате! Въпреки желанието да се отличите от останалите, е важно да не бъдете прекалено ексцентрични и да създадете лошо впечатление у хората.

2. Изберете правилната вратовръзка или папийонка.

Вечният въпрос какво да изберете - вратовръзка или папийонка. За да бъде по-лесно взимането на това решение, трябва да определите какъв “денди” сте.

Най-младите, които биват повлияни от хипстърския стил, със сигурност ще заложат на екстравагантна папийонка. Може да откриете всякакви размери, материи и цветове. Нашият съвет е да търсите такива, които ще изпъкнат на фона на вашия костюм. С червения цвят никога няма да сбъркате, но можете да заложите и на жълто, оранжево, лилаво и други.

Ако искате да бъдете елегантни и да се придържате към класиката, то вратовръзката е правилното решение за вас. И все пак винаги можете да се заиграете с цветовете и да заложите на шарена и интересна вратовръзка.

3. Не забравяйте шапките!

Искате да бъдете забелязани? Тогава инвестирайте във висококачествена мъжка шапка от филц! Тя ще разчупи вашия аутфит и ще създаде усещането за един по-изискан, “денди” стил.

Тук отново може да експериментирате с различни стилове и цветове, както и материи. Шапката е верен приятел на всеки джентълмен и е неотменна част от всеки изискан аутфит.

Въпреки това, никога не забравяйте да оправите вашата прическа, без значение дали носите шапка, или не. Идеалната прическа е есенциална за вашия добър външен вид, когато искате да бъдете определяни за “денди”.

4. Аксесоарите са задължителни.

Няма как да пропуснем аксесоарите! Без тях нито един тоалет не би бил завършен, затова е важно да ги включите в избора на облекло за всеки повод.

За да избегнете прекалено агресивна визия, винаги оценявайте ситуацията предварително и се обличайте според нея (както и вашата собствена личност). Даваме зелена светлина на копчетата за ръкавели, ако вашата среща е на едно определено, високо ниво, като бизнес събитие или елегантна вечеря.

Джобният часовник е подходящ само за тези, които обичат дръзките решения, но трябва да знаете как да го носите. Ако не се чувствате сигурни с този аксесоар, изберете хубав модел за китката и определено няма да сгрешите.

Чорапите трябва да бъдат до коляното, по възможност - едноцветни. А аксесоарите за вашето сако като кърпички или игли за ревер са точното попадение!

5. Последно, но не по важност - обувките!

Не на последно място - нейно величество обувката. Като се има предвид цялостното облекло, ние вярваме, че обувките могат да бъдат от решаващо значение.

След като сте избрали внимателно своя костюм, шапката и аксесоарите си, едни неправилни обувки със сигурност ще развалят целия ви аутфит! Затова е важно да инвестирате в красиви, висококачествени обувки, изработени от качествена кожа и в класически цвят.

“Денди” стилът е любим на много джентълмени и заема специално място в сърцата им. С помощта на нашите съвети ще можете да се обличате и да изглеждате като истинско “денди”. В асортимента на LAZARINI ще откриете идеалните модни попадения, за да постигнете желания резултат!

Снимки: lazarini.eu

Снимки