Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предимства на самоходната косачка

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 583

Самоходна косачка

Какви са те? Обръщайки се към механизирани методи за обработка на територията, човек търси най-оптималния начин, а самоходната косачка е най-подходящият вариант. Тази система има редица предимства пред другите модификации, поради което се избира най-често. Улесняването на труда се осъществява в максимални срокове, тъй като потребителят трябва да положи минимум усилия. Самоходната косачка се движи благодарение на собственото си задвижване, нейните колела лесно преодоляват малки препятствия и послушно се подчиняват на командите, предавани от органите за управление.

Самоходните косачки за трева използват задвижваща система, която автоматично придвижва косачката напред, без да се налага да я натискате. Включвате двигателя, като притискате щангата на косачката. След това просто вървите зад и карате косачката и тя върши цялата тежка работа вместо вас.

Може да си мислите, че закупуването на самоходна косачка за трева е лесно, но има няколко неща, които трябва да вземете предвид. Ето основните фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате самоходна косачка за трева.

Предно или задно задвижване?

Косачките с предно задвижване са по-евтини от моделите със задно задвижване. Те са по-лесни за маневриране, но има значителни недостатъци.

За да може косачката да се движи напред, колелата трябва да са здраво стъпили на земята. По този начин задвижването на предните колела е практически безполезно, когато предните колела са нагоре за завъртане или когато колелата отскачат от моравата.

Задните колела са винаги на земята, което осигурява отлично управление и маневреност. Така че, ако имате нужда от допълнителна мощност за изкачване по стръмни хълмове в допълнение към удобството, винаги избирайте косачка със задно задвижване. Можете да разгледате различни модели на kubotagreentech-bg.com.

Самоходната косачка не трябва да е голяма

За обикновения потребител външните параметри са важни, но те не засягат само естетическия вид. Тук в по-голяма степен говорим за размери, защото те се вземат предвид при избора, тъй като могат да повлияят на естеството на работата и нейния комфорт. В тази връзка самоходната косачка не трябва да е голяма, нейната ширина и дължина се комбинират с някои отвори на обекта. Най-често се оценяват външните му параметри, наличието на препятствия, като разстоянието между дърветата, стълбове, беседка и ограда и много други.

Разбира се, колкото по-голяма е самоходната косачка, толкова по-бързо ще се свърши работата, това се дължи на увеличеното сцепление и повече мощност. Освен това моделите с впечатляващи размери са по-стабилни, оборудвани са с голям брой допълнителни функции и са по-удобни. Но всичко това е вярно само ако работата се извършва на абсолютно чиста морава и всички сгради и растения са разположени някъде другаде. Трудно е да си представим такава картина в рамките на което и да е домакинство, по-вероятно е да се намери някъде в парка, на поляната извън населеното място и на други подобни места.

Самоходна косачка в ръцете на професионалисти

Всяка мащабна работа изисква движение напред с висока скорост, но без загуба на качество, поради което самоходната косачка често се оказва в ръцете на професионалисти. Предвид сложността на задачите и техния обем, просто е невъзможно да си позволим нещо по-просто, тъй като физическата умора и съпътстващото намаляване на качеството ще се почувстват бързо. Хората, които поставят рутинната работа в ранга на основното си занимание, избират технически средства с особено внимание.

Самоходната косачка се оказва инструмент за печелене на пари, тя не може да бъде спряна, да изисква специално внимание и да отклони получените средства. Задачата е доста трудна, но изпълнима, за това трябва да намерите сред огромното предложение единствената опция, която отговаря на абсолютно всички изисквания. Сред моделите трябва да се отбележи Zero-turn, който предлага отлично качество и е специално проектиран за работа в трудни условия.