Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 ефикасни препарата срещу насекоми

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 728

УЛТРАЗВУКОВ ЕЛЕКТРОНЕН АПАРАТ "PEST STOP 90" ЗА ПРОГОНВАНЕ НА МИШКИ, ПЛЪХОВЕ, ХЛЕБАРКИ И МРАВКИ

Цялостната защита срещу насекоми е много трудна, независимо дали става въпрос за предпазване в дома на закрито, или в двор или тераса на открито. Причината за това е, че те са много разнообразни видове и има изключително голяма популация на повечето от тях. Едни от най-неприятните са кърлежите, комарите, мухите, паяците, мравките, и дори пчелите, тъй като много хора проявяват алергия срещу тях.

Какви препарати да използвате против насекоми?

На пазара има изключително богат избор на препарати срещу насекоми и други средства за унищожаване или прогонване на нежелани летящи и пълзящи вредители. Нека обърнем внимание на тези, които с времето са се доказали като най-ефикасни, според NewFresh.bg:

1. Репелентни спрейове – този тип препарати са най-лесни за употреба. Точно заради това и са най-разпространени като средство против ухапване от комари или кърлежи. Нанасят се чрез пръскане и държат нежеланите вредители далеч от вас или напръсканите места.

2. Отрови – използват се най-вече за открити пространства и предпазване на дворни площи от всякакви насекоми. Има голям избор от препарати с различна степен на токсичност, но трябва да внимавате, ако до местата, които обработвате имат достъп домашни любимци или деца, тъй като съдържащите се вещества могат да бъдат опасни за тях.

3. Мазила – такъв тип продукти също са удачен вариант срещу натрапниците. Има много варианти, от които да избирате, с различна степен на защита, между които да изберете най-подходящия за вашите нужди.

4. Гелове – геловете са по-концентрираният вариант, и могат да се използват както на закрито, така и на открито. Смятат се за една от най-безопасните отрови, но все пак трябва да се внимава, когато се използват в близост до помещения с деца и домашни любимци.

5. Атрактант – това е много добър вариант за защита от комари и мухи. Излъчва силна човешка миризма, поради което привлича нежеланите вредители върху себе си, чрез което предпазва и вас. Изключително лесен и бързодействащ вариант.

Освен множеството препарати за защита от насекоми, има и редица уреди, които също са ефикасни при употреба. Важно е да съобразим от каква степен на защита се нуждаем ние, или помещението, което се налага да третираме. Така най-лесно ще намерим подходящата опция за нашите конкретни нужди.

Други варианти за защита

Най-често срещаните модели са с лепкава основа, стъпвайки върху която насекомото губи способността да се движи. Лепкави ленти могат да бъдат окачени от тавана, което помага за ефективния улов на летящи видове.

Друг добре познат вариант на капана е малка къща, вътре в която има отровна стръв. Вредителят, след като е бил отровен от инсектицида, заразява роднините си, когато е в контакт с тях, но такива модели са ефективни само срещу пълзящи видове.

Иновативен начин за борба е да се използват универсални електрически капани, които еднакво успешно унищожават всички видове. Смъртта настъпва в резултат на получаване на електрически разряд, чиято сила е безопасна за хората.

Фактори за избор на препарати за насекоми

Производителят е най-важният фактор тук. Важно е да е сертифициран и доказал се в производството на такива препарати, за да можете да му се доверите. Друго, което е важно да гледате при избора, е съставът. Така ще разберете степента на токсичност и ще знаете дали средството е подходящо за използване около деца или домашни любимци.

Не пропускайте също така да прочетете добре правилата за употреба и да се съобразите с тях, защото всяко средство има своите тънкости, с които трябва да се запознаете предварително. Не на последно място, обърнете внимание на скоростта на действие, за да прецените дали това е подходящото средство за вашия случай.