Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 предимства на вендинг машините във фабрики

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 804

вендинг машинa

Едно от най-големите предимства на вендинг машините е удобното и бързо пазаруване, което е от значение особено когато се отнася до храна и напитки. Затова поставянето на вендинг машина е много подходящо на места с поток от много хора с ограничени възможности до друг начин за снабдяване с храна, напитки или вода. Това се отнася за такива обекти като образователни институции, офиси, производствени помещения, цехове и др.

Много важно е работниците във фабриката или завода да могат да се подкрепят с топла напитка и подходяща закуска по време на почивките. Голяма част от тях ще пожелаят и студена напитка, а всички имат нужда от чиста вода, за да не се дехидратират.

Макар че собствениците на производствените предприятия се грижат за тези нужди, като осигуряват магазин или столова, в много от случаите храната може да не е толкова добра и здравословна. Пред работниците стои вариантът да излязат по време на почивката, за да си вземат храна от уличен продавач, от заведение за бързо хранене или от близкия супермаркет. Това обаче е свързано със загуба на време, а и няма гаранция, че храната ще бъде чиста и качествена.

Най-доброто решение е инсталирането на интелигентна вендинг машина, с която собственикът на фабриката може да задоволи потребностите относно храни и напитки. Съществува и възможност за зареждане на автомата със здравословни продукти.

Наличието на вендинг машини в производствени предприятия може да донесе много ползи, най-важните от които са следните 5:

Разнообразие на храни и напитки

Съвременните вендинг автомати имат различни възможности относно вид и брой на продуктите. За производствено предприятие с над 80 човека е подходяща вендинг машина, която е с най-малко 5-6 рафта и с брой на позициите 44-56. Машината може да бъде заредена, в зависимост от договарянето с доставчика, със снакс продукти, с бутилки и кенове.

При избор на модуларен тип ще осигурите и топли напитки на работниците, а може да се спрете и на вариант с допълнителен кафе автомат, приготвящ различни кафе напитки. Когато разнообразието е достатъчно голямо, всеки ще си закупи желаната пакетирана закуска, бутилка вода, топла или студена напитка, за да може с нови сили да продължи задачите си.

Наличност на храна през цялото време

Докато столовата в предприятието има точно определено време за сервиране, вендинг машините нямат работно време. Те са винаги на разположение и могат да обслужват работниците при дневните и нощните им смени. Това е много важно с оглед запазване на здравето им, особено когато работата е тежка и се изразходват много физическа сила.

Задържане на работниците на място

Ако се погрижите хората, които работят за вас, да имат на място опции за храна и напитки, за тях това ще е удобно, защото няма да се налага да губят време от своята почивка за осигуряване на необходимото от друго място. Ще могат много пъти да пазаруват от автомата, без това да им попречи да си изпълняват задълженията в срок и качествено. При елиминирана възможност от дълъг преход за храна ще имат спестени минути за общуване и презареждане. Особено важно е това, ако смяната е нощна и трябва да търсят храна извън фабриката.

Когато автоматът е зареден и може да задоволи всички потребности от храна и напитки, на работника ще му бъде спестено допълнително изразходване на енергия.

По-ангажирани работници

Всеки работодател е наясно колко важна е работната среда за навременното изпълнение на съответните дейности. Освен всички други фактори, играещи роля за нейното добро състояние, значително място се отделя и на осигурения достъп до храна и напитки.

Когато има възможност да се ободри и да прогони умората, всеки един работник ще бъде по-ангажиран след това с дейността си. С възстановени сили и приятно настроение след всяка пауза ще може да бъде по-ефективен в работата си. Данните сочат, че производителността в този случай може да се повиши до 26%.

Оценявайки грижите на работодателите си, заетите в производството ще бъдат по-мотивирани и по-лоялни, което ще увеличи успехите на самата компания.

Ниска поддръжка и режийни разходи

Инсталирането на вендинг машина във фабриката или завода на първо място спестява средства от изграждането на столова и от заплати на съответния персонал. Дори обособяването на малко служебно барче изисква повече средства, отколкото закупуването на автомат.

Вендинг автоматите работят 24/7, но макар че консумират електроенергия, количеството ѝ не е голямо, което означава по-ниски режийни разходи.

Друго предимство е, че машината не изисква поддръжка или тя е съвсем минимална. За нея ще има грижата фирмата доставчик, с която е сключен договорът. Тя ще определи и в началото какво да бъде най-доброто позициониране и ще гарантира, че автоматът е винаги зареден и работи безотказно. Това ще позволи на собственика на бизнеса да се съсредоточи върху работата си, без да има ангажимент за зареждане или поддръжка.

Модерната и удобна за употреба вендинг машина е съвременна полезна придобивка за всяка фабрика. Бързото обслужване с висококачествени, разнообразни и хигиенични продукти, както и различните функционалности, я правят неразделна част от работната среда.