Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви аксесоари за кола може да са ви необходими по време на път?

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 591

Какви аксесоари за кола може да са ви необходими по време на път?

Често аксесоарите за кола се бъркат с аксесоарите, които задължително е добре да присъстват в нея и понякога това може да е объркващо. Истината е, че има някои от тях, които ще ви помогнат много при евентуална аварийна ситуация и ще успеете бързо да се измъкнете от нея. В тази статия ще обърнем внимание именно на отразителите, препоръчително оборудване, огледала и някои части важни за спирачната система.

Отразители за сигнал при повреда

Важна част от оборудването за безопасност, която често се пренебрегва при всички видове превозни средства, е рефлекторът. Защо ми трябват рефлектори? Истината е, че ако сте спрели срещу движението с включени светлини няма да имате нужда от рефлектори, но в повечето случаи сте задължени да спрете по посока на движението и тогава се налага да сложите рефлектор. Именно тогава ще може лесно да предупредите останалите участници в движението и да предотвратите ПТП.

Като цяло всички превозни средства изискват кехлибарени светлоотразители отстрани отпред и червени светлоотразители отстрани и отзад. Те се идентифицират с буквата A в колекцията от идентификатори след DOT или SAE. Светлоотразителните маркировки, дългите ленти, които често се срещат при тежки търговски превозни средства, са приемливи рефлектори, когато са маркирани SAE-C, SAE-C2, 3 или 4.

Имайте предвид, че е изключително неприятно, когато някой реши да не спазва правилата и паркира от грешната страна на пътя, особено когато видимостта е лоша през нощта или когато фаровете на насрещното превозно средство намаляват способността ви да виждате напред. Препоръчваме ви да имате необходимите аксесоари за кола, част от които присъстват в днешната статия.

Препоръчително оборудване

Качественият авариен комплект е задължителен за всеки собственик на автомобил. Инциденти се случват и винаги е разумно да сте подготвени.

Комплектът, към който може да се насочите включва основни неща като джъмперни кабели, въже за теглене, комплект за ремонт на гуми, въздушна помпа и комплект за първа помощ. Включените инструменти са издръжливи и висококачествени, ако ги изберете от доверен доставчик.

Материали за спирачната система

За съжаление, не рядко може да установите, че имате проблем със спирачната система, когато вече сте тръгнали на път с автомобила ви. Спирачният педал пропада повече, отколкото сте свикнали, има нужда от напомпване, за да спрете плавно или пък дори се е наложило да използвате ръчната спирачка, за да спрете извън пътя и да направите проверка.

В която и да е ситуация с проблем със спирачките да сте попадали, вярваме, че ще ни подкрепите, че е много страшно и най-малко неприятно. Затова ви съветваме да имате комплект аксесоари, които ви очакват в сайта по-горе. Може да закупите спирачни тръби, нипели, конектори, редуктори и подходящите инструменти, с които може да си помогнете. Не правете компромис със спирачките, защото те са в основата на безопасното шофиране.

Огледала и части за тях

Доста често се пренебрегват огледалата, които са в основата да виждаме какво се случва с движението зад нашия автомобил. Съветваме ви винаги да имате комплект с огледала за задно виждане, както външни странични, така и вътрешно средно. Няма да ви отнеме толкова място, за да ги носите с вас, а и ще сте си много благодарни, че сте взели това решение, защото ще може да продължите пътя си безпроблемно и безопасно.

Препоръчваме ви винаги да се спирате на проверени доставчици, от които да изберете подходящите авточасти, както и аксесоари, с които да пътувате на дълъг път. Не подценявайте това, което държите в автомобила си, защото именно то може да ви спаси в ситуация, която не може да предвидите.