Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща по проблемите на пътя Сливен – Елена се проведе в Областна администрация Сливен

, Авторът е изтрит

Излъчване: Област Сливен | Сливен | преди около 1 година | 370

срещата днес

Днес в Областната администрация се проведе среща с главен инспектор Илиян Николов, началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Сливен, по повод тежкото състояние на пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката между Агликина поляна и село Стара река.

В срещата участваха областният управител Минчо Афузов и заместник-областният управител Антоний Андонов. Те изразиха категоричната позиция на Областна администрация, че в спешен порядък трябва да се приложат предвидените законови мерки за осигуряване на максимална пътна безопасност в сливенския участък на път II – 53. За целта ще бъдат сезирани всички институции, фирми и органи, включително правораздавателните, имащи отношение към безопасното преминаване през този участък. Това е наложително, за да се ускорят процедурите и практическите действия по ремонт, подготовка и поддръжка на пътя през зимния сезон.

Друга актуална тема на разговор бе състоянието на уличните настилки след ремонтите на ВиК Сливен. Участниците в срещата бяха единодушни, че разкопаните и неасфалтирани улични платна са сериозна предпоставка за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия. „Всички ние сме свидетели на това, че има незасипани добре участъци, има и неположен асфалт, а времето за улични ремонти изтича. Обезпокоени сме, че асфалтирането по проекта за водния цикъл на Сливен и квартал „Речица“ се бави и няма да приключи до настъпването на зимния сезон“, коментира областният управител Минчо Афузов. „Като Областна администрация ще използваме целия си ресурс, всички свои правомощия за подобряване на пътната инфраструктура и за гарантиране безопасността и правата на гражданите“, подчерта той.