Сливен. Новини от източника. Последни новини

Брокери на бинарни опции - кои са те?

, Камен Едрев (Сливен НЕТ)

Без източник | България | преди около 1 година | 569

Бинарни опции

За обикновен неспециалист понятието брокери на бинарни опции е нещо неразбираемо и дори мистериозно. Сега ще се опитаме да обясним възможно най-просто всичко.

Първо, нека дадем кратко определение: Брокерът е професионален участник на финансовия пазар. Той има право да сключва сделки и да извършва операции с ценни книжа от свое име или от името на клиента за сметка на клиента.

С други думи, това е посредник между вас и борсата или други търговци. Този посредник ви дава възможност да изберете актив и сумата, която сте готови да инвестирате в покупката или продажбата на този актив. След това, от ваше име, той продава или купува активи на борсата. Има две възможности за посредничество: търговия на фондови и други пазари, както и търговия директно между търговци.

Това означава, че има два вида брокери на бинарни опции - истински, така наречените американски, които извеждат всяка сделка на пазара и европейски, където сделките не се теглят никъде, а се сключват в рамките на организацията, между търговци. Така наречените "букмейкъри".

Въз основа на горното, стигаме до извода, че брокерите са брокерски компании, които ви предлагат възможност да търгувате на финансовите пазари. Продължаваме напред.

Всяка организация първоначално се създава от човек или група лица. Така стигаме до извода, че фирмите все пак са хора или по-точно юридически лица, тъй като никой няма да издаде лиценз за този вид дейност на просто физическо лице.

В зависимост от това къде работят (на финансовите пазари или в офиса), те се нуждаят от различни лицензи. Няма да говорим за такива сериозни служби като CFTC в САЩ, регулиращи брокерите, работещи на финансови борси. Нека по-добре да обърнем внимание на по-простите нормативни документи, които се използват от всички организации, достъпни за местните търговци.

Почти всеки, който има от 1000 до 300 000 долара, може да получи документ за извършване на дейност като брокер на европейски бинарни опции (букмейкър).

За $1000 можете да получите регулация на островна държава. Което само по себе си всъщност не означава нищо и няма да има доверие във вашата компания.

За $10 000 закупете лиценз CySEC, включен в европейския MIFID и даващ право да предоставяте съответните услуги в цяла Европа.

За $300 000 можете да закупите един от най-надеждните лицензи до момента - Малтийският лиценз .

В същото време си струва да се отбележи, че е невъзможно всички организации, които нямат такива документи, да бъдат класифицирани като измамници. Юридическо лице, което е създало брокер на бинарни опции, първо представя всички необходими документи за дейността на компанията, а след това преминава проверка за съответствие и чак тогава получава лиценз.

Освен това, например, за да получите регулация от CySEC, е необходимо офисът да е работил на пазара поне една година, преди да подаде документи. Следователно, като правило, организацията получава такъв лиценз само 2 години след началото на дейността си. Освен ако тя не работи като представящ брокер съгласно разпоредбите на друго юридическо лице.

Но в същото време, тъй като компаниите са създадени от различни хора с различни цели, измамниците не могат да бъдат изключени. Такива брокери на бинарни опции просто се рекламират малко с помощта на реклама. Само за да печелят от лековерни търговци.

Видове брокери

Обобщавайки всичко по-горе, можем да направим едно определено заключение - брокерите на бинарни опции са хора, създали компании, които са разделени на 4 вида:

• Големи офиси с достъп до фондовата борса - имат уставен фонд, харта, сериозни нормативни документи и т.н.

• Организация с регулация - в зависимост от вида на лиценза, такъв е авторитетът на фирмата

• Офис без лиценз е новак или измамник

• Представящ брокер е всяко лице, което е станало представител на по-голяма организация и работи по нейните нормативни документи