Сливен. Новини от източника. Последни новини

Американските военни от полигона в Ново село планират български фест ден през май

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 година | 515

Voenny

Организирането на български фест ден на Военния полигон в Ново село обсъдиха на среща кметът Стефан Радев и командирът на полигона Джеймс Адамски. Инициативата е от страна на американските военнослужещи и ще се проведе за първи път. Цялостната концепция на събитието според командира предвижда изложение с продукти на различни местни производители на храни и напитки и търговци-занаятчии.

„Много добра идея от ваша страна. По отношение на търговците и производителите, ще съдействаме с контакти и с каквото можем, за да бъдем полезни“, увери гостите кметът Радев. На срещата присъстваха още зам.кметът Пепа Чиликова и представители от американската база.

В рамките на разговора бяха обсъдени различни варианти и идеи относно протичането на мероприятието. От сливенския градоначалник бе потърсено съдействие и съвети във връзка с организирането на развлекателното събитие.

„За първи път планираме такава инициатива и бихме желали да почерпим от вашия опит в организацията. Това е още една добра възможност да изградим и засилим връзките между нашите общности. Ще поканим военнослужещи и от другите контингенти, които са на територията на военната база“, посочи още Джеймс Адамски. От името на военния полигон той изрази най-добри впечатления от гостоприемството, духа и добрата атмосфера на Сливен, като най-големия град в областта. Военнослужещите от полигона често имат възможност да посещават културните събития, които Общината организира в града.

Предстоящото събитие на военната база е планирано за края на май. Разговорите във връзка с детайли по организацията ще продължат и занапред.

Снимки