Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЦИК публикува методическите указания за гласуването с хартиени бюлетини и за машинния вот на 2 април

, Авторът е изтрит

Излъчване: Област Сливен | Сливен | преди около 1 година | 300

лого

Централната избирателна комисия публикува Методическите указания по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии за изборите за народни представители на 2 април 2023 година.

На сайта на ЦИК : https://www.cik.bg/, в раздела „Разяснителна кампания“, са публикувани видео и аудио клипове с инструкция как да се упражни машинен и хартиен вот от избирателите.

В раздела „Машинно гласуване“ е инсталиран симулатор, на който избирателите могат да изпробват начина за машинно гласуване.

В раздела „Методически указания“ са публикувани Инструкция за тест на видеоизлъчването в предизборния ден и Инструкция за видеоизлъчването в изборния ден, които ще намерите в прикачените файлове тук.

Методическите указания на Централната избирателна комисия за работата на секционните избирателни комисии преди, по време и след приключването на изборния ден също може да разгледате и изтеглите от прикачените файлове.

При въпроси и сигнали относно изборния процес може да се обръщате към Районната избирателна комисия в Сливен ( https://rik21.cik.bg/ns202304 ), както и към Областна администрация Сливен ( тел: 044-663-202, e-mail: governments@regionsliven.com )

Файлове