Сливен. Новини от източника. Последни новини

СЛЪНЧЕВИТЕ ДЕЦА

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди около 1 година | 361

Снимка 1

На 21 март, по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун в СУ „Йордан Йовков“ се проведоха мероприятия за отбелязване на събитието. Едно от тях бе посветено на подобряване квалификацията и уменията на педагогическия състав и членовете на Екипа за подкрепа на личностното развитие при работата с деца със Синдром на Даун.

Госпожа Анна Гочева – родител на наш ученик, изнесе презентация за използването на метода „Нумикон“ в процеса на формиране на математическите представи при децата със Синдром на Даун. Тя демонстрира пред присъстващите начина на използването му в обучението и в игрови ситуации. Изнесената презентация беше приета с интерес и одобрение от присъстващите учители и педагогически специалисти, това пролича и в хода на нейното обсъждане.

Мероприятието е пример за системната и последователна работа на училищния екип с децата със СОП, с техните родители и общите ни усилия за подобряване на техните умения в образователния процес. В събитието активно участваха и представители на Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващото образование и неговият директор г-жа Юлия Стефанова.

Снимки