Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои 75-тият национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй - Околчица“

, Авторът е изтрит

Излъчване: Област Сливен | България | преди около 1 година | 315

поход "По пътя на Ботевата чета"

За поредна година Областна администрация Враца организира една от най-мащабните туристически инициативи - Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета Козлодуй - Околчица“, който се провежда в периода 27 май – 2 юни.

За 75-ти път участниците в похода ще се преклонят пред трагичната саможертва на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговите четници, вървейки по техните стъпки от слизането на Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица. Всеки участник, преминавайки тези 120 километра, ще стане част от четата на десетките хиляди българи, преминали през годините по този славен път, ще изпита родолюбивото чувство на преклонение и гордост пред подвига на поета, благодарение на който днес ние се наричаме свободни.

Всеки желаещ да се включи в туристическата инициатива и да извърви пътя на героичността и славата, може да го направи, като изпрати заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация Враца.

Заявки за участие на ученически групи могат да се подадат в срок до 28.04.2023 г., тъй като изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация Враца, и е предмет на обществена поръчка.

За останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 15.05.2023 г.

Регламентът за провеждането и заявките за участие може да изтеглите от тук:

https://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html