Сливен. Новини от източника. Последни новини

Скоростта на един сайт или защо клиента си тръгва

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 386

Скоростта на един сайт или защо клиента си тръгва

В статията можете да научите за реалната картина илюстрираща концепцията за скоростта на зареждане на страницата и надеждността, която клиентите търсят, за да се чувстват добре в сайта и следователно да станат потребители на услугата, която той предоставя.

Обичате ли да чакате на опашка в магазина? А когато сте на касата и касиерът е зает с телефона си или брои парите в чекмеджето, а не се грижи за вас? Никой не изпитва удоволствие от това, че трябва да чакаме; това ни кара да се чувстваме така, сякаш нашите проблеми не са основен фокус за компанията.

За купувачите в интернет времето е от съществено значение. Всяка секунда, която минава, докато страницата ви се зарежда, намалява вероятността клиентът да остане на сайта ви.

Анализът показва, че почти всички посетители на сайтовете за електронна търговия не правят покупка. Дори тези, които добавят нещо в количката си, около три четвърти от тях напускат, без да завършат покупката. Една от основните причини за изоставянето на количката е бавното зареждане на страницата. Ако потребителят се сблъска с време за зареждане, надвишаващо три секунди, близо 60 % от тях ще напуснат сайта и повечето няма да се върнат.

Проучванията показват, че скоростта на вашия уеб сайт е свързана с възприемането на вашата марка. Хората свързват бавния сайт с бавен подход към обслужването на клиенти, разработването на продукти и други аспекти на бизнеса. Това се отнася не само за сайтовете за електронна търговия, но и за всички уебсайтове в днешно време.

Създаване на негативно първоначално възприятие

Вашата марка може бързо да създаде ужасно първоначално впечатление, ако уебсайтът ви не работи оптимално. Google съобщава, че ако времето за зареждане на дадена страница се увеличи от една на три секунди, вероятността клиентите да напуснат уебсайта се увеличава с 32%. Отделно проучване разкрива, че близо 79% от хората, които не са доволни от работата на даден уебсайт, няма да го посетят отново.

За да създадете удовлетворяващо онлайн преживяване, е необходимо нещо повече от привлекателен дизайн. Използваемостта и навигацията са от първостепенно значение за начина, по който хората възприемат вашия бизнес. Ако клиентите не могат да намерят това, което им е необходимо, когато го искат, дори и красивият уебсайт няма да е от полза за печалбите ви.

Разпространението на смартфоните доведе до необходимост от по-бързо зареждане. Статистическите данни показват, че повече от 50 % от всички органични търсения в САЩ се извършват чрез мобилно устройство, което прави от съществено значение за търговците да гарантират, че техните уеб сайтове са оптимизирани за мобилни устройства. Това беше допълнително подчертано през 2018 г., когато Google обяви, че скоростта на мобилните сайтове ще бъде фактор, използван за определяне на класирането в тяхната търсачка.

Проучване и подобряване на скоростта на страницата

Приемате идеята, че уебсайтът ви трябва да се зарежда бързо. Какви действия трябва да предприемете сега? Като начало трябва да извършите тест. Използването на PageSpeed Insights на Google е оптималният начин за оценка на напредъка ви, тъй като мнението на Google е най-важно. Google's PageSpeed Insights https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ предоставя идеален ресурс.

При провеждане на тестовете на Google ще получите 100-бална оценка на скоростта на зареждане на страницата на уебсайта. В резултат на това търсачката ще предостави конкретни съвети за подобряване на производителността, като например премахване на ненужния JavaScript, предотвратяване на многократни пренасочвания и др.

За оптимална производителност се препоръчва използването на първокласна платформа за уеб сайтове, като например World Press CMS, и сътрудничество с опитен разработчик. Това позволява да се направят ефикасни корекции, за да се гарантира, че времето за зареждане на страниците е невероятно бързо.

В крайна сметка вашият уеб сайт е основно представяне на вашата марка, онлайн или офлайн, и ако не работи добре, това може да доведе до липса на доверие.

Сайтът ви трябва да накара гостите ви да се чувстват добре дошли и като у дома си.

Използването на технологиите на работното място се е увеличило значително през последните няколко години. С разработването на нови инструменти и устройства предприятията успяха да повишат производителността и ефективността си. От използването на софтуер за управление на проекти до внедряването на автоматизирани процеси, прилагането на технологиите стана незаменимо за много компании.

Снимки