Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да носим шапка с козирка, за да изглеждаме добре

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 418

Шапка с козирка

Шапка с козирка обичат да носят мъже, жени и деца по целия свят. Популярността на този тип шапки се дължи на факта, че те са удобни, практични, лесно се съчетават с различни дрехи и подхождат на всякакви черти на лицето. Шапка с козирка може да откриете в най-разнообразни цветове и материи. Най-общо като дизайн се различават три основни модела, между които може да изберете с кой се чувствате най-добре.

Шапка с козирка с лента за регулиране дава най-големи възможности

С лента за регулиране на размера са обогатени два от моделите шапка с козирка, известни като snapbacks и strapbacks. Те се различават по начина на закопчаване на лентата, както и по броя на парчетата, от които са изградени, което им придава характерна форма. Съобразете се с чертите на лицето си и изберете шапка с козирка, която ви пасва най-добре. Благодарение на лентата в задната част на шапката може да пристегнете шапката във ветровит ден или да я отпуснете, когато имате нужда от повече прохлада и комфорт.

Задължително изпробвайте шапка с козирка, която трябва да приляга добре на главата

Третият модел шапка с козирка е т.нар. fitted. Както показва и името, тя приляга плътно към главата и не е обогатена с лента за регулиране. За да определите размера, който ви е необходим от този тип шапка с козирка, трябва да я изпробвате. Внимавайте да има около пръст разстояние между главата ви и шапката, за да се чувствате комфортно, когато я носите. Това ви гарантира, че дори леко да се свие при прането, вашата шапка с козирка все още ще ви е удобна.

Съобразете се с прическата си, когато избирате шапка с козирка

Ако косата ви е къса, избягвайте прилепнали шапки, за да не стърчат краищата на косата отдолу. Когато косата ви е дълга имате различни варианти да носите шапка с козирка, за да ви е удобно. Ако косата ви е къдрава или обемна, изберете по-широка шапка, която няма да я сплесква. Когато косата ви е спусната може да носите всякаква шапка с козирка. Когато решите да я вържете на опашка, предпочетете шапка с отвор в задната част, през който може да прекарате опашката, за да ви е удобно. Ако не разполагате с такава шапка, но въпреки това искате да вържете косата си, оформете я на ниска опашка или плитка, за да можете комфортно да поставите шапката си над нея.

С шапка с козирка може да заявите позиция и да изразите предпочитание

Много и разнообразни са причините, поради които толкова хора по целия свят обичат да носят шапка с козирка. За някои от тях това е израз на бунтарство и свободолюбив дух - най-често те носят козирката на шапките си настрани или назад. Други носят шапки с козирка, брандирани с логото на любимия си отбор или музикална група, за да демонстрират принадлежност. Съществуват и отявлени почитатели на големите спортни брандове или модни марки, които също държат да заявят пристрастието си, носейки шапка със съответното лого. Каквито и да са причините ви да носите шапка с козирка, изберете модели, които може да съчетаете лесно с любимите си дрехи и да ги носите с настроение и удоволствие.