Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев

, Връзки с обществеността

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 година | 257

Представители на групите от фестивала „Приятелство без граници“ се срещнаха с кмета Стефан Радев

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината представители на танцовите състави, които участват в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. На срещата дойдоха ръководители и деца от всички групи - Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия, Турция и домакините от СОУ „Елисавета Багряна“ – Сливен, България.

Градоначалникът приветства гостите с „Добре дошли!“ и изрази надежда, че в дните на фестивала ще имат възможност да усетят духа и атмосферата на Сливен и ще отнесат добри спомени за него. Той пожела на участниците да успешно да представят фолклорната специфика на своите страни и да се върнат отново след време в хубавия ни град.

В рамките на срещата гостите благодариха за гостоприемството и споделиха, че фестивалът дава възможност за обмяна на нови идеи и участие в подобни прояви в различните държави.

Фестивалът се завръща след тригодишно прекъсване заради ковид пандемията. През годините се превърна в традиционно събитие, едно от най-мащабните културни мероприятия в нашия град. Той няма конкурсен характер и дава възможност на участниците от различни страни да представят своята култура и традиционни танци.

„Приятелство без граници“ продължава до 27 май. В програмата са включени концерти, творчески работилници и срещи между съставите. Фестивалът ще приключи с гала-концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“ от 18 часа.

Снимки