Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕН, ИЗПЪЛНЕН С МНОГО ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ И ЗАБАВЛЕНИЯ

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди 9 месеца | 322

Снимка 1

На 2 юни учениците от 2.а, 4.а и 4.б клас прекараха един изпълнен с приятни емоции и забавления ден. Посетиха един от най-старите градове в Европа, който съществува като селище от около 8000 години – Пловдив.

Във връзка с наближаващия Световен ден на околната среда – 5 юни, децата посетиха Регионалния природонаучен музей, където се запознаха с изобилието от живот, обитаващ земята. Разгледаха три експозиции – Планетариум, Бозайници и Морски аквариум.

Планетариумът предизвика голям интерес. Изгледаха филма „Нашата безценна планета“ - продукция на Регионален природонаучен музей - Пловдив и Европейската космическа агенция (ESA). Засегнати бяха много важни теми, тъй като за всички нас е важно да знаем как да опазим нашата планета Земя.

Експозицията в зала „Бозайници“ събуди любопитството им. Най-голям интерес предизвика витрината на най-голямата кафява мечка на Балканския полуостров.

С много вълнение се отправиха и към „Аквариумната зала“. Това е най-големият сладководен аквариум в страната с над 50 вида редки тропически риби от различни страни на Азия, Африка, Австралия и Америка.

След това направиха разходка до Стария град, където се докоснаха до великото историческо минало на Родината.

Снимки