Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | България | преди около 1 месец | 225

Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111

Ивет Горанова и Невяна Владинова се включиха в популяризирането на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето в Световния ден за борба срещу тормоза в училище. Държавната агенция за закрила на детето отбеляза Деня на розовата фланелка с дискусия за агресията и насилието над и между деца в две столични училища, където представиха дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД и чат приложението към нея.

В двора на столичното 140. СУ "Иван Богоров" деца от подготвителните групи до 12 клас посрещнаха настоящата олимпийска шампионка Ивет Горанова и златното момиче и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.

Агресията няма място в живота, бъдете добри един с друг и насочете енергията си в нещо полезно – чакаме ви в спортните зали, за да има България още много шампиони, обърнаха се Ивет Горанова и Невяна Владинова към децата. Винаги споделяйте с близките си, с учителите си, и запомнете номера на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето, защото там винаги има кой да ви изслуша и да окаже при необходимост съответната подкрепа, допълниха шампионките в каратето и художествената гимнастика.

Заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Касърова и Георги Иванов, психолог и държавен експерт в Агенцията разказаха на децата и цялата училищна общност на 140. СУ "Иван Богоров", че Националната телефонна линия за деца 116 111 работи денонощно, седем дни в седмицата и обаждането е напълно безплатно. На НТЛД 116 111 всички деца и всеки възрастен, загрижен за дете ще бъдат изслушани и ще получат съвет и подкрепа. Линията е и най-бързия начин за подаване на сигнал за дете в риск, допълниха представителите на ДАЗД.

Учениците показаха своите творби, посветени на Деня на розовата фланелка, а в края на събитието в небето полетяха розови балони.

Чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 е достъпен вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 часа през официалната интернет страница на НТЛД 116 111, обясниха представителите на ДАЗД пред деца от седми до десети клас в столичното 81. СУ „Виктор Юго“, в което учениците по традиция отбелязват с различни инициативи всяка година Световния ден срещу тормоза в училище. Децата споделиха за добрите практики в тяхното училище, с които се противопоставят на агресията и насилието. Те разказаха още, че винаги споделят, както помежду си, така и с педагогическия състав, ако има някакъв проблем или нещо ги притеснява. С представителите на ДАЗД децата обсъдиха колко е важно да се чува детския глас и всяко дете да има възможност да говори за нещата, които го вълнуват.

Снимки