Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ в Сливен ще покаже първокачествени български продукти и модерно животновъдство

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 14 часа | 158

Плакат

Денят на Българския производител ще се проведе на 18 и 19 октомври 2024 г., а домакин

на събитието ще е в град Сливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево.

Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Изложението ще бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителният директор на ИАСРЖ Георги Йорданов. В официалното откриване ще участват браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и чисти храни.

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата „Българска мурра“ също ще вземат престижно участие.

Интерес за посетителите ще представляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от 9 породи коне: Българско тежковозен кон, Арабска шагия, Чистокръвна арабска, Европейски рисист кон, Български рисист кон, Чистокръвна английска, Плевенска, Хафлингер и Дунавски кон. Разнообразието при зайци ще бъде осигурено за изложението от Земеделския институт и много частни стопани. Освен професионалисти в бранша и любители, добре дошли на изложбата са всички любознателни малки и големи почитатели на чистата и вкусна българска храна, произведена от натурални продукти по традиционни рецепти, които ще могат да дегустират родни продукти и деликатеси, и посетят специално обособен Фермерски базар.

Гласовете на фермерите и техните продукти

Денят на Българския производител е важен форум за животновъдите в България и всички производители, които неуморно се трудят. Индустрията е доказала, че остава сплотена и отговорна към потребителите, с разнообразието и качеството на храната, която предоставят за трапезата. Затова тази среща между професионалисти, обмена на информация и знания е голямата добавена стойност за всички участници, но и за посетителите, които ще отидат на 18 и 19 октомври в Сливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево.

Елате да превърнем този ден в празник, за да може в златната есен тази година всеки да опита вкусни родни продукти и да отнесе малка част от фермата до своя дом.

Снимки

 
86.74 ms. / 1.2 MB