Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поиска изменение на постановление на Министерския съвет заради бъдеща улица в Сливен

, Връзки с обществеността

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 година | 396

Стефан Радев

Кметът на Сливен Стефан Радев проведе среща в Министерството на регионалното развитие със заместник-министър Николай Шушков. Радев поиска промяна в постановление на Министерския съвет, която да оправи объркване с финансирането за изграждане на нова улица.

Преди няколко месеца Община Сливен поиска от държавата да отпусне средства за цялостното изграждане на улицата. В министерското постановление е записано да се отпуснат средства в размер на 1 милион и 100 хиляди лева, което е 50 процента от исканата сума, но е направено допълнение - за ВиК дейности. Разчетите на Общината сочат, че тези дейности ще са не повече от 200 000 лева. За да се използват средствата по предназначение за цялостно изграждане на улицата е необходима промяна в постановлението. Заместник-министър Шушков пое ангажимент корекцията да се направи след празниците.

Планираната нова улица ще свързва булевардите „Хаджи Димитър” и ”Бургаско шосе” и ще преминава през бившето военно поделение. Дейностите по изграждането й са част от поетите ангажименти на общинското ръководство за подобряване уличната инфраструктура, облекчаване на трафика, както и стартиране на дейности по промяна на пустеещите бивши военни имоти. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.