Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева и кметовете от региона призовават за мобилизация в неделя

, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)

Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен | България | преди около 1 година | 388

-------

България има нужда от стабилен кабинет след 2 април, за да има прогнозируемост и всеки да знае каква е перспективата му. Правителство може да има само с ГЕРБ. Това е ясно на всички, включително и на опонентите ни. Това заяви на среща с над 700 души в Сливен водачът на листата на ГЕРБ-СДС и областен ръководител на ГЕРБ Десислава Танева. На събитието присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кандидатите за народни представители с номер 2, кметовете на четирите общини от област Сливен.

„Най-болезнената тема за всички е обедняването. Промяната се хвали как са вдигнали доходите, но те са причината за инфлацията. Всичко са лозунги и лъжи. Цените са високи, защото и редовното правителство на Продължаваме промяната, и служебният кабинет, направиха така, че за изминалите две години българското производство спадна от 25 до 70% на различните категории - зеленчуци, оранжерийно производство и животни. Три пъти е увеличена водата за поливане. Намираме се в най – тежката ликвидна криза от приемането ни в ЕС до сега. Всичко това е благодарение на некомпетентността в управлението“, каза Десислава Танева. По думите й новите болшевики трябвало да слязат от политическата сцена. Тя призова за мобилизация на изборите. Десислава Танева благодари лично на Бойко Борисов, който от създаването на ГЕРБ до сега, винаги е подкрепял проекти и инициативи, които са в полза на хората в област Сливен. Тя призова за мобилизация на изборите.

Кметът на община Сливен Стефан Радев също благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за всички проекти реализирани в града. „Всички големи инфраструктурни проекти през мандатите на ГЕРБ – кръговото кръстовище на „Розова градина“, бул. „Хаджи Димитър“, пробивът на ул. „Раковски“, бул. „Стефан Стамболов“, спортна зала „Асеновец“, детските градини, всичко това е станало с целеви средства, отпуснати за Сливен от правителството на Бойко Борисов и няма как да не благодарим за всичко това“, каза Стефан Радев. Като най-голям проблем и за четирите общини от област Сливен Радев отбеляза проблемът с ВиК дружеството. „Състоянието на инфраструктурата до голяма степен се дължи на държавната фирма „ВиК“, за която по времето на ГЕРБ, бяха осигурени 11 млн. лв. за капитализирането на дружеството. Тогава бяха разплатени всички задължения на ВиК, до последния лев. Ние сме почтени хора, не ни пречи да признаем, ако в някоя сфера нещата са станали по-добре в последните две години, аз не се сетих“, заяви Радев. По думите му много е важно след тези избори България да има редовно правителство. „Шансът да стане това е ГЕРБ да има най – големия резултат и да имаме много силна подкрепа“, каза кметът на Сливен. Той също призова хората да се мобилизират и да гласуват на 2 април.

Кметът на община Котел Коста Каранашев също заяви, че България върви стремглаво надолу и всяко едно семейство, всеки един човек усеща на плещите си некомпетентността на едно управление. „Надявам се, че на тези избори българският народ ще прояви разум, какъвто е проявявал през цялото си историческо развитие. ГЕРБ е единствената партия, която защитава националния ни интерес. Всички други партии са ориентирани към „великите сили“. Затова сме трън, затова трябваше да сме изчегъртани, но не можеш да изчегърташ националния интерес на една държава“, заяви той. Според него ГЕРБ е единствената партия, ориентирана към хората и това се вижда по хората и целите на партията. „ГЕРБ е единствената партия, която е ориентирана към хората. Партия, която е носител на доброто, на човешкия елемент в себе си. Ние носим заряда и възможността да реализираме това, което вълнува хората, знаем как да реализираме исканията им“, каза още Каранашев.

Десислава Танева припомни и местните избори в Нова Загора, на които кандидатът Галя Захариева на ГЕРБ е спечелил при първия вот.

„Нашият девиз "Заедно можем", се оказа най-добрата формула за успех. След една трагична година за Нова Загора макар всички да бяха срещу нас, ние успяхме. Успяхме, не заради мен, а защото бяхме заедно“, заяви от своя страна кметът на община Нова Загора Галя Захариева. По думите й ГЕРБ е направила много и се показва по реалните резултати. „Никой от нас не е завършил Харвард, завършили сме в нашите местни училища и работим за тях, да са по-уютни за нашите учители, за нашите деца“, каза Галя Захариева. "Време е на 2 април да кажем "Не" на фалшивата промяна и да върнем стабилността в държавата", категорична бе Захариева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще заложи на кандидатурите на настоящите кметове на общините в област Сливен и на предстоящите местните избори през октомври.

Снимки