Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бойко Борисов в Сливен: Трябва ни убедителна победа, за да съставим правителство

, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)

Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен | България | преди около 1 година | 411

-----

Трябва ни убедителна победа, за да съставим правителство. По-силни сме от седемте им организации и партии, с които са в коалиция Затова ГЕРБ ще сме първи. Това заяви Бойко Борисов на среща в препълнената зала на тДТ “Стефан Киров” в Сливен. Той дойде днес в града, за да подкрепи кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 21 МИР.

„В ГЕРБ имаме експертите. Имаме повече завършили в САЩ, Германия и Холандия, отколкото в ПП. Имаме спортисти със световни рекорди, музиканти, лауреати, имаме християни и мюсюлмани. Всичко това са младите лица на ГЕРБ“, категоричен бе Борисов.

„Какво стана със санирането? Защо най-добрата социална програма бе спряна? Хиляди семейства бяха лишени от безплатно саниране. Хиляди строителни работници от малките фирми така си изкарваха хляба. Тук в Сливен има санирани 51 блока. А "Промяната" колко направиха?! Две години АМ "Тракия" няма маркировка. Десетки хиляди тирове минават ежемесечно през магистралата, а те една лентичка не направиха.“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Пред присъстващите Борисов каза още, че единственият кмет, който е върнал останали средства от реализацията на проект с постановление на Министерски съвет е Стефан Радев. „Останали 200 000 лв и кметът Стефан Радев ги върна обратно в сметката. Ние ги върнахме обратно на Сливен за ремонт на детска градина. Това е една от причините Стефан Радев отново да е кандидат на ГЕРБ за местния вот през есента“, каза още Бойко Борисов.

Той припомни думите на Иван Костов, че поне две години няма да можем да се излекуваме от инфлацията на "Промяната". „Няма нищо направено от тях в нито един сектор. Откъде дойде инфлацията? Произвеждаме жито и слънчоглед. Имахме най-ниски цени на горивата. Вече "Промяната" са много богати хора, но скоро офшорките им ще гръмнат. След изказванията на Бойко Рашков при Лора Крумова съм убеден, че с тези хора нищо не може да се направи. За каква правова държава говорим, когато излиза един комунист и започва да раздава присъди? Толкова са изобличаващи фактите - "Промяната" ви откраднаха по левче от всеки зареден литър гориво, за да го изпратят на Путин. От 33 лв. на 300 лв. стана газът. Всичко това през посредници, а парите ги няма“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че България е надживяла много кризи и ще се справи и с тази. „Аз съм ви спасил от три кризи, но винаги сме били с бюджетен излишък и се е строило. Имаме три варианта за правителство, само ни трябва добър резултат. За стабилна България отново на 2 април“, каза Борисов.

Преди срещата в ДТ „Стефан Киров“ Бойко Борисов посети новостроящия се храм „Света Петка“. Това е първата църква, строена в града след повече от 20 години. Първата копка бе направена през 2008 г. с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий. За построяването й многократно са инициирани дарителски кампании, в които с пари, доброволен труд и материали се включиха общински съветници, граждани и фирми. Инициативата за облагородяването на местността около „Света Петка“ от Община Сливен е по предложение на кмета Стефан Радев, председателя на Общински съвет Димитър Митев и зам.-кмета Камен Костов. Рисуването на стенописите ще започне в края на април или началото на май.

Снимки