Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областната дирекция на МВР се проведе работно съвещание с директорите на училища във връзка с бомбените заплахи днес

, Авторът е изтрит

Излъчване: Област Сливен | Сливен | преди около 1 година | 287

бомбени заплахи

Днес в Областната дирекция на МВР в Сливен се състоя работно съвещание по повод множеството електронни заплахи за поставени бомби в учебни заведения от тази сутрин.

В срещата взеха участие комисар Станимир Колев, заместник-директор на ОДМВР – Сливен, комисар Димитър Кикьов, началник на "Охранителна полиция", заместник-областният управител Антоний Андонов, началникът на Регионалния инспекторат на образованието Кристиана Добрева – Станкова и директори на училища.

Пред ръководителите на учебни заведения комисар Кикьов разясни регламента за реакция при злоумишелни предупреждения и бомбени заплахи и подчерта, че всеки сигнал трябва да бъде адресиран към Министерство на вътрешните работи. Началникът на "Охранителна полиция" посочи още, че този регламент трябва да бъде стриктно спазван, без да се неглижират конкретни ситуации.

В Областната дирекция на МВР е създаден щаб за адекватна реакция на днешната ситуация. Образувано е досъдебно производство за установяване на лицето, извършило деянието. По случая се работи съвместно с Окръжна прокуратура Сливен.