Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученическото състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”

, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))

Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) | България | преди около 1 година | 421

Ученическо състезание

Второ място зае отборът на ОУ "Елисавета Багряна" във второто издание на ученическото състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”.

Събитието се проведе в следобедните часове днес по проекта на МВР „Работа на полицията в училищата” за учебната 2022/2023 година. То бе организирано от служители към ОДМВР-Сливен в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Сливен и ръководителите на отборите, участващи в състезанието. Официални гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, началникът на сектор „Пътна полиция”- Сливен главен инспектор Илиян Николов и Весела Паскалева, директор на СУ „Константин Константинов“.

Девет отбора от сливенските училища се състезаваха в различни дисциплини, като демонстрираха знания и умения, свързани с полицейската работа. Наученото през учебната година беше оценявано от тричленно жури - началника на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Илиян Николов, младши автоконтрольор Николай Стойчев и Емил Николов - инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”.

Отборите решаваха кръстословица с основните полицейски дейности и термини, листовки с правилата за движение, редиха пъзел на пътен знак и се състезаваха с превозно средство по маркиран пътен участък за време и спазване на правилата.

След сборуване на резултатите стана ясно, че ОУ "Елисавета Багряна" е на почетното второ място в оспорваното състезание. Ръководители на отбора бяха г-н Николай Колев и г-н Али Мехмедов.

Победителите получиха купи, грамоти и награди, осигурени от организаторите. Наградите бяха връчени от кмета на община Сливен Стефан Радев, главен инспектор Илиян Николов и Весела Паскалева.

Снимки