Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.03.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 месец | 258

ОДМВР-Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.03.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.03.2024 Г.

Сливен: На 27 март в село Сотиря полицейски екип на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен, извършващ обход в малките населени места на община Сливен, е спрял за проверка мотопед, управляван от непълнолетно момче. Униформените установяват, че моторно превозно средство не е регистрирано по надлежния ред, за което е образувано бързо производство. На неправоспособния водач е наложена административна санкция.

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за домова кражба. На 27 март 44-годишен мъж е заявил, че от дома му в сливенския квартал „Надежда“ е откраднат мобилен телефон. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: На 27 март, около 17,40 часа, в РУ-Нова Загора е получено съобщение за нарушаване на обществения ред в района на автомивка на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора. Задържани са двама мъже на 27 и 64 години от същото населено място. По случая е образувано досъдебно производство.

-----------------------------

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 122 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП и КЗ.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 16 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, нарушения на ЗДвП и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

Направени са 123 проби за употреба на алкохол и 3 за наркотици-не са констатирани положителни резултати.

Служители на районните управления в град Твърдица и Котел са провели беседи в учебни заведения- училище „Неофит Рилски“ в град Твърдица и училище „ Кап. Петър Пармаков“ в село Градец.

Пожарна безопасност и защита на населението

През изминалото денонощие в поделенията на РДПБЗН-Сливен не са постъпили сигнали за произшествия.