Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 29.03.2024 г., петък

, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 месец | 358

Сливен

На 8 април в Сливен ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Интегрирани инвестиции в новото поколение – за образовани, активни и работещи в региона млади хора“, която е преминала успешно етапа на административно съответствие и допустимост.

След „Тътени“ Община Сливен ще преиздаде „Бурята“, „И стана ден“ на Цончо Родев.

На 28 март Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) проведе дискусионен форум на тема „Превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и незаконното трансгранично наемане на хора”, със студенти в Технически университет-София, Инжинерно-педагогически факултет – Сливен.

Групата на БСП в общинския съвет на Сливен за първи път се разцепи заради предложението на общинската администрация да се дадат 150 000 лева на ФК Сливен, който се състезава във В група и по 1000 лева на клубовете, играещи в областното първенство.

ЮДИП-Сливен създаде 11,8ха крайречни гори по проект „От желязната завеса до зеления пояс.

Сливенският свещеник отец Иван е приет в реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" след осемдневната гладна стачка срещу решението на Светия синод да касира епархийските избори за митрополит на Сливенска епархия.

На втора поредна сесия общинският съвет увеличи броя на такситата в Сливен – от 340 на 400.