Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ СЕ ПРОВЕДЕ В СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди около 1 седмица | 149

Снимка 1

На 17.04 нашето училище отвори широко врати за всички, които пожелаха да видят отблизо как учим, творим, успяваме и се забавляваме.

Във фоайето на първия етаж бъдещи първокласници и техните родители бяха посрещнати от по-големите ученици на училището, които демонстрираха роботизирани макети, изработени от самите тях. Представиха и роботчетата, които сами са програмирали. Показаха работа с 3D принтер.

Имаха възможност да се запознаят и с електронната платформа, в която се изучават иновативните учебни предмети в начален етап - "Въведение във визуалното програмиране" и "Визуално програмиране".

Забавленията продължиха в различните ателиета, в които ги очакваха бъдещите им учители. Играейки, децата се запознаха с различни електронни образователни платформи. Потопиха се в света на науката, превръщайки се в млади изследователи и експериментатори. Нареждаха дигитални пъзели и участваха в интересни занимателни игри.

Най-голям интерес предизвика арт ателието, в което бъдещите първокласници твориха и се забавляваха - правеха сапунчета, оцветяваха и изработваха великденска украса.

Беше забавно, емоционално и вълнуващо!

Деца и учители си обещаха да се видят отново.

Снимки