Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител инж. Маринчо Христов бе гост на празничният концерт-спектакъл на СУ „Иван Вазов“- Нова Загора

, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)

Излъчване: Област Сливен | България | преди около 1 седмица | 168

Областният управител и директорът г-жа Минка Коджабашева

Областният управител на Сливен инж. Маринчо Христов бе официален гост на празничния концерт- спектакъл, с който Средно училище „Иван Вазов“ гр. Нова Загора отбеляза своя двоен празник - 60 години от построяването на новата сграда на първото „Новозагорско околийско III- класно училище“ и 143 г от създаването му. „Стъклени топчета“ бе заглавието на съвместния проект между възпитаници и преподаватели, чрез който публиката имаше възможност да се увери как добрият учител вдъхновява и кара всяко дете да даде най-доброто от себе си.

Сред присъстващите в залата на Народно Читалище "Диньо Петров Сивков-1870г." в града бяха още кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметът на общината Ивайло Енев, Елена Петкова- общински съветник в Община Сливен, началникът на РУО-Сливен г-жа Кристиана Добрева-Станкова, кметове на кметства, бивши и настоящи преподаватели в училището, както и техни колеги от други учебни заведения.

Областният управител инж. Маринчо Христов изрази от сцената огромното си уважение към директора на училището Минка Коджабашева, към педагогическата колегия и учениците за полаганите усилия да се опази българската идентичност, да се съхрани и предаде на поколенията любовта на предците ни към образованието.

„ Много усърден труд, несломим дух и патриотизъм стоят в основите на този храм на знанието, носещ името на патриарха на българската литература Иван Вазов. Пожелавам Ви да останете негови верни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието!“ завърши словото си Маринчо Христов.

Снимки