Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 седмица | 219

ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 22.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 23.04.2024 Г.

Котел: 42-годишен мъж от град Варна, водач на лек автомобил „Порше“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 22 април, около 21,10 часа, на ул. „Васил Левски“ в град Котел. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от участък „Градец“ са разкрили домова кражба, заявена на 19 април. Извършителят е задържан. Той е криминално проявен мъж на 24 години от село Градец. Задържаният е проникнал в жилището на 37-годишен мъж в същото населено място и е извършил кражба на телевизор, музикална уредба и други вещи. Работата по досъдебното производство продължава. След проведените допълнителни оперативно-издирвателни действия инкриминираните вещи са намерени и иззети.

Сливен: 25-годишна жена е задържана от криминалисти на участък „Надежда“ към РУ-Сливен при ежедневния контрол и наблюдение на лица, склонни към извършване на противопарвни деяния. На 22 април, около 14,30 часа, в квартал „Надежда“ е извършена полицейска проверка на криминално проявена жена на 25 години от град Сливен. В нея са намерени и иззети различни опаковки, съдържащи вещество, което е реагирало положителна за наркотици при полевия тест. Отведена е в РУ-Сливен и задържана с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 22 април, в 20,06 часа, от тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на изхода на село Младово в посока село Коньово. 48-годишен мъж от град Сливен, водач на мотоциклет „Априлия Атлантик 500“, при десен завой е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил странично в автобус „Мерцедес“. От произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е откаран в болнично заведение в град Сливен с фрактура на ръка и комоцио, без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Твърдица: 30-годишен водач на лек автомобил „Пежо 107“, жител на област Бургас, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена днес в град Твърдица. Водачът е спрян за проверка при операция по пътна безопасност в 00,49 часа на ул. „Княз Борис І“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на мяст ос техническо следство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 98 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 26 сигнала от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 13 протокола за предупреждение.

Направени са 92 проби за употреба на алкохол и 5 за наркотици – две положителни проби за употреба на наркотици.

Настъпило е 1 пътно произшествие с постарал. Образувано досъдебно производство.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са се отзовали на 2 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказана е техническа помощ при отводняване на мазе на сграда в град Нова Загора. Своевременно е загасен запален контейнер за смет в град Нова Загора.