Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ

, Невелина Кикьова (X СОУ )

Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) | България | преди 2 седмици | 208

Снимка 1

Непосредствено преди обичаните пролетни празници – Лазаровден и Цветница, ръководството на СУ „Йордан Йовков“ с финансовата подкрепа на МКБППМН – Сливен организираха и проведоха вълнуващо пътуване до гр. Велико Търново.

В екскурзията се включиха ученици, които участваха активно в проведените превантивни дейности през годината свързани с толерантността и приятелството, противодействието на агресията и тормоза в училището, както и участниците в художествените състави взели участие в първия училищен концерт „Преглед на изкуствата“ организиран от МКБППМН – Сливен.

С голямо вълнение нашите ученици посетиха АМК „Царевец“, където разгледаха забележителни останки и възстановени сгради, свидетелстващи за героичната история на старопрестолния град Велико Търново. Тяхната среща с богатото историческо наследство продължи и при посещението им в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, пренасяйки се в далечни времена, когато Търновград е бил в своя апогей на културно, духовно, военно и историческо развитие.

С много положителни емоции беше изпълнена разходката по улицата на занаятите, известната „Самоводска чаршия“ и игрите в парка „Марно поле“.

За добрата организация и провеждане на това пътуване своя принос дадоха и ръководителите Бояна Данева, Снежана Колева, Мария Вълева и Марин Пандохов.

Със сигурност този ден, изпълнен с много положителни емоции и радостни вълнения ще остане за дълго в съзнанието на нашите ученици и ще ги направи горди българи, наследници на културно, духовно, военно и историческо развитие на своята Родина.

Снимки

 
218.95 ms. / 1.2 MB