Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.04.2024 г.

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 2 седмици | 201

ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.04.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 29.04.2024 Г.

Нова Загора: 30-годишен мъж е задържан с полицейска мярка за 24 часа, след като в дома му бяха открити различни опаковки, съдържащи наркотични вещества. Той е установен по време на специализирана операция по линия „Наркотици“, проведена на 26 април на територията на град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен: 23-годишен е задържан от служители на РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. На 28 април пред заведение в град Сливен той е причинил травма в областта на главата на 40-годишен мъж. Пострадалият е настанен за лечение в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: Служители на участък „Градец“ работят по сигнал за кражба на златни накити. Кражбата е извършена за времето от 19,00 часа на 26 април до 18,00 часа на 27 април от лек автомобил „Опел Корса“, паркиран на улица в село Градец. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

В дните от 26 до 29 април на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 371 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 119 сигнала от граждани и от тел.112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 26 протокола за предупреждение.

Направени са 402 проби за употреба на алкохол и 4 за наркотици – няма положителни проби.

Регистрирани са три пътни произшествия без пострадали на територията на РУ- Сливен /1/ и Котел/2/, взето е отношение по ЗДвП.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия в дните от 26 до 29 април. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети.

Оказана е техническа помощ от екип на РСПБЗН-Сливен при отваряне на входна врата на жилище в град Сливен, при което е осигурен достъп на екип на ЦСМП до жена на 89 години.

На 26 април, в 12,11 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за запален лек автомобил „Форд Галакси“. Пожарът е възникнал по време на движение на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен. Пострадали няма. Произшествието е ликвидирано от един екип. Най-вероятната причина за запалването е неизправност в горивната система.

 
291.56 ms. / 1.2 MB