Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Клавирен концерт на младия пианист Николай Николаев развълнува новозагорци

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Култура | преди 2 седмици | 239

Клавирен концерт на младия пианист Николай Николаев развълнува новозагорци

Красива вечер подари на своите съграждани младият новозагорски даровит пианист Николай Николаев от класа по пиано на Школата по изкуства в Нова Загора „Илия Аврамов“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. На 29 април 2024 г. фоайето на втория етаж на читалището посрещна почитателите на клавирната музика.

Г-жа Андония Спасова, директор на Школата и ръководител на клас „пиано“ представи своя ученик и поведе вечерта: „Ще чуем тази вечер как едно тринадесетгодишно момче чувства и интерпретира музиката“.

Фоайето се изпълни със звуците на рояла, а под пръстите на Николай клавишите извайваха музикални картини от отминали епохи.

Разностилова и от различни времена, музиката развълнува гостите. Талантливият пианист ги преведе в музикално пътешествие и възкреси музика от XVI-ти век, барокова музика, класицизма, романтизма, до съвремието ни. Концертът включи дванадесет откъса от произведения на Хендел, Моцарт, Шуман, Григ, Шопен Гробан, Брамс и др., майсторски пресъздадени от възпитаника на Школата по изкуства. Любителите на клавирното изкуство се потопиха в света на световни класици, както и на велики музиканти от по-новите времена - част от „Бохемска рапсодия“ на Фреди Меркюри, както и любимата на българите песен „Девойко мъри“.

Възхищението на публиката спечели и изпълнението на четири ръце, заедно с Ралица Кирчева, също от клас „пиано“.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева изрази вълнението си и насладата от музикалната вечер, поздрави младия пианист и неговия музикален педагог за изключителните постижения в резултат на усиления труд.

Горди със своя съученик, сред публиката бяха и момичетата и момчетата от VII „Г“ клас на СУ „Христо Ботев“. Сърдечни аплодисменти получи от тях и от всички свои почитатели, момчето, накарало рояла да заговори по неповторим начин и превърнало вечерта в красива музикална приказка.

Община Нова Загора

Снимки

 
92.77 ms. / 1.2 MB