Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Творческият сезон на сливенския Симфоничен оркестър продължава с пореден концерт

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди около 1 седмица | 99

Koncert

На сцената на зала “Сливен”, на 10 май ще оживеят богатите хармонии и емоционалните мелодии на две изключителни музикални произведения.

Мащабният концерт за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония № 8 „Недовършена” от Франц Шуберт, ще прозвучат в рамките на 91-ия творчески сезон на Симфоничен оркестър Сливен и на Майски дни на културата „Сливенски огньове”2024.

Солист на вечерта ще бъде Александър Сомов, харизматичният български виолончелист, покорил световните сцени от Лондон. Още през 1998 г. Сомов става първият източноевропейски носител на Златния медал - най-високата награда на „Гилдхол скуул”. Канен е постоянно като гост-водач на виолончелите в Лондонската филхармония, а в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно провежда майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

Под диригентската палка на младия и талантлив Симон Павлов оркестърът ще осигури пищен фон от оркестров колорит, допълващ идеално виртуозното изпълнение на Сомов.

Прелестната програма ще бъде допълнена от Осмата симфония на Шуберт, която заслужено е сред най-обичаните произведения в романтичния симфоничен репертоар, ценена заради своето мелодично богатство и емоционална дълбочина.

По време на събитието посетителите ще имат възможността да се включат в благотворителната кампания на Български Червен Кръст за подпомагане на абитуриенти-сираци и полусираци в Област Сливен.

За любителите на изкуството в Сливен и региона този концерт ще предложи безспорно вълнуващо преживяване и още една запомняща се вечер на музикално великолепие със сливенските симфоници. Началото е от 18.30 ч.

Билетите са в продажба онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен” с работно време от 10-13 ч. и 15-17 ч.

 
145.58 ms. / 1.2 MB