Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Optiver избира корпоративните решения на AMD за своите центрове за данни

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Свят | преди около 1 седмица | 184

AMD logo

— Компанията за глобални финансови операции използва високопроизводителните продукти на AMD като EPYC процесори, Solarflare Ethernet адаптери, Virtex програмируеми чипове и Alveo ускорители —

Санта Клара, Калифорния, САЩ —7 май 2024 г. — Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви, че Optiver – водещ глобален маркет мейкър, търгуващ на над 100 борси – използва широка гама от AMD високопроизводителни изчислителни решения, за да подпомогне мисията си за подобряване на финансовите пазари чрез изграждане на модерна инфраструктура, която служи като гръбнак на организацията. Използвайки AMD EPYC™ процесори, AMD Solarflare Ethernet адаптери с ниска латентност, AMD Virtex™ FPGA и AMD Alveo™ адаптивни ускорители, Optiver се справя с различни технически предизвикателства на капиталовите пазари, за да изгради системи, които правят финансовите пазари по-напреднали.

Конкретните корпоративни продукти на AMD, които позволяват на Optiver да модернизира своята инфраструктура и да отключи скоростта и ефективността за своя бизнес, включват:

• AMD EPYC процесори: Optiver използва AMD EPYC процесори от 4-то поколение, за да изгради широкомащабни изчислителни системи, необходими за стимулиране на анализа на данни в помощ на усилията на компанията за модернизация на центъровете за данни и консолидиране на работното натоварване.

• Solarflare Ethernet адаптери: Optiver също така използва Ethernet мрежовите адаптери от серията AMD Solarflare X2, предназначени за високопроизводителни среди за електронна търговия. Тези адаптери осигуряват контрол на ниско ниво на мрежовите интерфейси на ниво приложение, което позволява на Optiver да проектира по-добре своите системи, за да ги надгражда и остане конкурентоспособен.

• Virtex UltraScale+ FPGA: Експоненциалният растеж на данните изисква интелигентни мрежи и решения за центрове за данни, които достигат отвъд силициевите устройства с фиксирана функция, за да осигурят максимална производителност, висока способност за обработка и гъвкавост за адаптиране към развиващите се стандарти за свързаност. AMD Virtex™ UltraScale+™ VU23P FPGA процесорите помагат на Optiver да ускори своите системи, като същевременно компанията остава изключително адаптивна.

• Alveo ускорители: Optiver използва адаптивните ускорителни карти AMD Alveo U55C и Alveo UL3524, последната от които осигурява 7 пъти подобрение на латентността спрямо FPGA технологията от предишно поколение.

AMD помага на корпоративните клиенти да се справят с днешните предизвикателства със стабилно портфолио от иновативни и доказани решения. Optiver илюстрира способността на лидерското портфолио изчислителни решения на AMD, където отделни устройства в тандем образуват интелигентни системи с по-големи възможности от своите отделни части, предоставяйки несравнима стойност на компаниите и клиентите.

 
160.57 ms. / 1.2 MB