Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски поднесе цветя пред паметника на героите, дали живота си за победата във Втората световна война

, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)

Излъчване: Област Сливен | България | преди около 1 седмица | 162

9 май

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски поднесе цветя пред паметника на героите, дали живота си за победата във Втората световна война. Днес се навършват 79 години от 9 май 1945 година и победата над хитлеристка Германия.

По този повод бе организирано честване край мемориала на сливенските воини в градската градина. Кратко слово произнесе областният председател на Съюза на ветераните от войните на България полковник Божидар Борденяшки. Той припомни героизма на сливенските войници от 6-и артилерийски и 11-ти пехотен полк и приноса им за победата.

Сред събралите се да се поклонят пред паметта на героите бяха още генерал Кольо Милев, заместник-председател на общинския съвет в Сливен и председател на областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, председателят на общинската организация майор Митко Манев, представители на РУО-Сливен. Цветя поднесоха и сливенски ученици и граждани.

Снимки

 
110.22 ms. / 1.2 MB