Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ден на ученическото самоуправление се проведе на 9 май – Деня на Европа

, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")

Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) | България | преди около 1 седмица | 393

Ден на ученическото самоуправление

В деня на ученическото самоуправление ученици от ОУ “Панайот Хитов“ влязоха в роли на преподаватели и на управленци. В рамките на инициативата те организираха учебния процес в класните стаи, вземаха решения, свързани с дейностите в училище. Заемайки мястото на учителите по различни учебни предмети, учениците разбраха колко е голямо предизвикателството да си преподавател. На този ден по традиция ръководството на училището получава подкрепа в изпълнението на ежедневните задачи от своите амбициозни ученици.

Йордан Певецов ученик от 5-ти клас, възприел математиката с голяма любов и преданост, се превърна в учител по математика за един ден. Той не само представи урока, а го оформи по толкова забавен и интерактивен начин, че заниманието се превърна н истинско приключение за неговите съученици. С помощта на различни приложения и игри, ученикът демонстрира как се намира обиколка и лице на успоредник. Неговият подход към математиката не само впечатли, но и вдъхнови останалите ученици да се заинтересуват повече от предмета.

В същото време Таня Христова, ученичка от 5 клас влезе в ролята на администратор, в тази роля тя разкри част от своята мечта –да помага и подпомага училищната общност с любов и грижа. Тя не само се справи със задачите, но предложи иновативни идеи за подобрение на училищния живот.

Този ден на ученическо самоуправление на само показа амбицията и креативността на нашите ученици, но и ги вдъхнови да мечтаят.

Снимки

 
344.35 ms. / 1.2 MB