Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ" комедия с ЮЛИАН ВЕРГОВ, МОНЮ МОНЕВ, ИВАН РАДОЕВ - 21 май в зала "ЗОРА"

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Култура | преди около 1 седмица | 196

"КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ"

21 МАЙ 2024г. /вторник/ от 19:00 часа

в ЗАЛА "ЗОРА"- гр. СЛИВЕН гостуват

ЮЛИАН ВЕРГОВ МОНЮ МОНЕВ ИВАН РАДОЕВ с комедията на театър "Българска армия" София

"КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ"

Автор: Георги Марков

Постановка: Иван Урумов

Сценография и костюми: Нина Пашова

Музика: Дони - Добрин Векилов

**********************************

БИЛЕТИ: В книжарница "ВИДАР" до Природо-математическа гимназия "Д. Чинтулов" - 0887 / 822 881

Работно време каса: 10:00 - 18:00 часа, събота: 10:00 - 14:00 часа

РЕЗЕРВАЦИИ на 0887 / 822 881, 0887 / 362 046

0898 / 293 951

**********************************

Тази безобидна комедия, обрисуваща една провалена

„свалка” на трима типични представители на градската бохема от периода на 60-тегодини в София, предизвиква много коментари и противоречиви оценки. Някои

съвременници на епохата, виждат себе си в образите на героите, за които

емблематичните по онова време заведения – кафето на „Кристал”, „Прага”, „Астория” ... са не само места за срещи, а и сцена за лична изява пред дамите от градския елит.

Други се припознават в обсъжданите от тях персонажи... В крайна сметка немалка част от „критиката” гръмко протестира срещу публикуването на пиесата. Въпреки това в следващите години „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” се играе в Габрово, както и на сцената на Хасковския театър, където режисьор е Еди Шварц, а ролите се изпълняват от Васил Михайлов, Стефан Германов и Георги Енчев.

Комичният сюжет на „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ” ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43 годишен, началник на рекламно бюро.

Намираме го там заедно с „авера му” – 43 годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” ... Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43 годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите.

Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации. Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

Снимки

 
279.50 ms. / 1.2 MB