Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Чрез изкуството може да сбъдваме по алтернативен начин нашите мечти

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Общество | преди около 1 седмица | 274

Благой Иванов е носителят на наградата "К.Константинов" в категория "Автор"

Чрез изкуството може да сбъдваме по алтернативен начин нашите мечти, колкото и фантастични да са те. Това каза пред журналисти в Сливен Благой Иванов, който получи тазгодишната награда “Константин Константинов" в категория “Автор“. Отличието се връчва в рамките на Националния фестивал на детската книга в Сливен.

Възможността за сбъдването на мечтите чрез книгите се е опитал да покаже той на срещите с малките си читатели. "Най-важното нещо е общуването с децата и общуването на децата с хора, които са били деца и като малки са имали различни мечти“, каза писателят. “Това, което се случва в рамките на този фестивал, е едно своеобразно увеличително стъкло върху културни, образователни, творчески процеси."

По думите му, получаването на награда именно от този форум е чест, изключително признание, което дава на автора самочувствие, удовлетворение и мотивация.

"Много обичам да пиша за деца, но пиша и за възрастни“, разказа той. “Това се случва по един спонтанен начин, в определен момент многото идеи, които имаш замлъкват и една започва да ти говори по-силно." Според него при писането на детски книги най-важно е да не общуваш с децата сякаш те са по-нисши, по-неразвити. "Децата са изключително интуитивни, креативни, откровени, коментира Благой Иванов. Трябва и ти да си такъв, когато пишеш за тях.

Благой Иванов получи наградата за книгата “Тринайсет чудовища за Хелоуин“. Той е писател, кинокритик, редактор и издател, копирайтър, репортер, сценарист, водещ, заместник-главен редактор на списание “Фентъзи фактор“ и вестник “Седмичен DVD преглед“, PR в издателство “Изток-Запад“. Един от основателите и редакторите е на издателство Deja Book.

Източник: БТА Сливен

кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева

Снимка: Велина Василева, БТА

 
265.62 ms. / 1.2 MB