Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 14.06.2024 г., петък

, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди около 1 седмица | 651

Сливен

Дванадесетокласничката Мария Къчева от Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" в Сливен получи две пълни шестици на матурите по БЕЛ и математика.

ОДМВР-Сливен уведомява гражданите, че поради предстоящо стартиране на централизирано персонализиране нa лични карти на българските граждани от 17.06.2024 година, звената „Български документи за самоличност“ при РУ Котел, РУ- Нова Загора и РУ-Твърдица няма да приемат заявления за издаване на лични карти на 14.06.2024 г. /петък/ след 14:00 часа.

Седмица на отворени врати и безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведе в Сливен от 17 до 21 юни в МБАЛ “Д-р Иван Селимински” Сливен.

В Сливен се провежда национална тридневна конференция, която събра експерти по физика от цялата страна, включително учители, университетски преподаватели, научни изследователи и представители на местни институции.

На 13 юни 2024 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен, съвместно с Община Сливен и сдружение „Дете и пространство“, организираха уъркшоп на тема „Подкрепа на родители и специалисти, работещи с деца в предучилищното образование“.

На 20 юни, четвъртък, от 20:30 ч. лятната сцена в Крепост Туида, Сливен ще бъде домакин на Националното турне „Концерти с кауза“.

През идните месеци Центърът за подкрепа на личностното развитие - Детски комплекс в Сливен ще организира летни занимания за децата от града.

През последното денонощие в Сливенско е регистриран един заразен с коронавирусна инфекция.