Сливен. Новини от източника. Последни новини

Достойно представяне на доброволците от формирование „Грамадите“ на национално състезание

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | Сливен | преди 3 дни | 136

Dobrovolny formirovaniq

Национално състезание за доброволци се проведе в град Троян на 22 юни. Тази година за първи път в надпреварата се включиха и доброволци от формирование „Грамадите“ от сливенското село Глушник.

Състезанието се провежда с цел установяване и повишаване практическите умения на доброволците за правилно действие при възникване на пожари и тяхната готовност за включване в акция при овладяването на критични ситуации. Организира се от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР и Национална асоциация на доброволците в Република България.

Класирането в състезанието е за правилно действие и най-добър резултат за време.

В колективната дисциплина отборът на „Грамадите“ покри критериите по поставяне шланг за бързина, издърпване на въже - гума, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафета с построяване на дига за предотвратяване на наводнение.

При дисциплината в индивидуално състезание, което включваше „Гасене на тава с прахов пожарогасител“, доброволец от „Грамадите“ успява да се справи за изключително кратко време с правилни действия при боравене с противопожарния уред.

Всеки доброволец от отбора на община Сливен – ДФ „Грамадите“, с. Глушник, получи грамота за участие.

За проявена инициативност и принос в развитието на доброволните формирования, организаторите връчиха грамоти на инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи“ и на кмета на село Глушник – Димитър Петков.

Община Сливен е сред първите в страната, където са създадени доброволни формирования. На територията й функционират общо четири формирования – „Грамадите“, „Железни врата“ и наскоро създадените - „Циклон“ и „Вихър“.

Снимки