Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски поздрави служителите на МВР за професионалния им празник

, Мирослав Митев (Областна администрация Сливен)

Излъчване: Област Сливен | България | преди 2 дни | 64

Празник МВР

Областният управител Чавдар Божурски взе участие в тържествената церемония в Сливен по случай 145-годишнината на МВР. Празникът по традиция беше отбелязан ден преди 5 юли на площад „Хаджи Димитър“. Сред гостите бяха още кметът Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев, началникът на гарнизон Сливен полковник Любомир Вачев и други. Молебен отслужи Сливенският митрополит Арсений.

Чавдар Божурски поднесе венец пред паметника на Хаджи Димитър и отдаде почит на служителите на МВР. Празничната програма продължи с тържествено събрание в сградата на ОДМВР-Сливен.

Областният управител поздрави служителите на дирекцията по повод предстоящия професионален празник. „Скъпи колеги, приемете моите най-сърдечни поздравления и пожелания за здраве и много професионални и лични успехи по случай празника на Министерство на вътрешните работи – 5 юли! Професията, която сме избрали, е трудна и често неблагодарна, но в същото време отговорна. Убеден съм, че в МВР и конкретно в областната дирекция в Сливен работят достойни хора, които и занапред ще продължат да служат доблестно на Република България и да се грижат за сигурността и противодействието на престъпността. От името на гражданите на област Сливен и от свое име изразявам благодарност и уважение към Вашия труд. Желая на Вас и на Вашите семейства здраве и щастие, сили и търпение и още много изпълнени професионални и лични цели!“ – каза в приветствието си Чавдар Божурски.

Събранието завърши с награждаване на служители на ОДМВР-Сливен, отличени за добра работа през годината. Връчени бяха купи и грамоти на победителите в спортния турнир по случай празника на МВР.

Министерство на вътрешните работи е създадено на 5 юли 1879 година, с Указ №1 на княз Александър Батенберг. След дълго прекъсване, от 1992 г. датата се отбелязва като официален професионален празник на всички служители във вътрешното ведомство.

Снимки