Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОДМВР-Сливен отбеляза тържествено своя професионален празник

, Людмила Калъпчиева

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 3 дни | 222

ОДМВР-Сливен отбеляза тържествено своя професионален празник

106 служители от ОДМВР и РДПБЗН в Сливен бяха наградени по случай професионалния празник и 145 години от създаването на министерство на вътрешните работи

Тържествената церемония се състоя днес на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен в присъствието на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений,

кмета на града Стефан Радев, председателя на Общинския съвет Димитър Митев, областния управител Чавдар Божурски, полковник Любомир Вачев началник гарнизон- Сливен, полковник Митко Митев директор на Военна полиция- Сливен, представители на държавни институции, граждани и медии.

Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Арсений отслужи молебен за здраве, закрила и успех на полицейските части и представителното знаме на ОДМВР-Сливен. „ Желая Ви много сили, смелост, постоянство и мъдрост, за да може точно да отсявате чистото от нечистото, истината от неистината и вярното от невярното. Ние знаем, че през много препятствия и трудности се постигат добрите намерения и се реализират добрите успехи, затова високо ценим Вашия труд. Бог да Ви благослови, закрила и насърчи да изпълните с чест Вашата вярна служба! ”, каза в обръщение към служителите на МВР Сливенския митрополит. Той подари икона с образа на Иисус Христос на старши комисар Димитър Величков за закрила, упование и любов.

Церемонията завърши с поднесени на венци на признателност към подвига на героите, загинали за свободата на България, и към паметта на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен бе домакин на тържеството събрание по случай 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

„Изказвам благодарност към всички служители, които със своя труд наредиха Областната дирекция на едно от челните места в страна. За пореден път доказваме, че да работиш в МВР не е лека задача. Необходими са лични качества, много усилия, последователност и най-важното – вяра на всеки един от нас в избрания професионален път, независимо от предизвикателствата, пред които се изправяме.

Ние носим отговорност - професионална и морална, пред жителите на областта, с ясното съзнание, че ежедневните ни, упорити усилия ще доведат до повишаване на общественото доверие и издигане авторитета на МВР, каза старши комисар Величков в приветствието към служителите в областната дирекция.

Кметът Стефан Радев поздрави ръководството и служителите на ОДМВР-Сливен с техния празник. „145 години Министерството на вътрешните работи е гръбнакът на държавността в България. Няма качество на живот без правила и ред, което прави Вашата работа незаменима”, каза Стефан Радев и пожела здраве и успехи в нелеката задача да се брани държавността и закона. Той благодари за отличната съвместна работа и изрази увереност, че Общината винаги ще е в подкрепа на действията на полицията за осигуряване сигурност и спокойствие на гражданите.

„Професията, която сте избрали, е трудна и често неблагодарна, но и отговорна. Вие и Вашите действия сте в основата на обществения ред. Вашият дълг не приключва с края на работния ден или дежурството, а продължава денонощно, седем дни в седмицата, за цял живот и дори отвъд него.” С тези думи областният управител Чавдар Божурски изрази своето уважение към труда на служителите в МВР и им пожела здраве, успехи и удовлетворение от изпълнен дълг.

Гост на тържественото събрание бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, административният ръководител на Окръжна прокуратура Веселин Гангалов, председателят на Окръжния съд Мартин Данчев и комисар Денчо Чомаков ВПД директор на РДПБЗН-Сливен.

По време на събранието бяха връчени награди на 106 служители на ОДМВР-Сливен за проявен професионализъм и инициативност от министъра на вътрешните работи, главния секретар, директора на ОДМВР-Сливен, началници на районни управления и ръководители на структурни звена.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награждава с „ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР - ІІІ степен главен инспектор Илиян Николов началник на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР-Сливен, главен инспектор Диян Динков началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен и главен инспектор Мариян Йоргов началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РДПБЗН-Сливен.

Свилен Кавалов, младши разузнавач в РУ-Ново Загора, получи „ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ” с парична награда от главния секретар на МВР за отлично изпълнение на служебните задължения, проявен професионализъм и инициативност. Парична награда от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков получи инспектор Коста Котавов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, за проявен висок професионализъм при изпълнение и съществен принос при изпълнение на служебните задачи.

С „ПИСМЕНА ПОХВАЛА” се награждават 76 служители на ОДМВР-Сливен, районните управление в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, като и служители на РДПБЗН-Сливен.

Снимки