Сливен. Новини от източника. Последни новини

Можем ли да спечелим пари от залози на Европейско и Световно първенство

, Людмила Калъпчиева

Без източник | Спорт | преди 2 години | 497

Футболни прогнози

Европейското първенство е форум, който се гледа от цял свят. Без съмнение именно то и Световното са най - гледаните футболни събития изобщо в света, тъй като те се провеждат през 4 години и са само за 1 месец, докато клубните първенства и турнири са всяка година с кратки почивки от по 2-3 месеца, така че разликата е огромна. В този ред на мисли изниква големият въпрос дали има как да победиш букмейкърите на мачове, които на практика се анализират от хиляди хора и информацията е максимално подробна?

Фактори, които букмейкърите няма как да предвидят

Простичкият отговор е “да” като зад този отговор стоят два ключови фактора и те са времето и психологическата нагласа. Времето от гледна точка първо на това, че всичко става за значително ограничен период от време. Ако стигнеш до финал, играеш 7 мача за 1 месец.

Времето и от гледна точка на това, че националните отбори нямат нищо общо с клубните и там тактиката, обиграването, нагласата към стила на игра на селекционера и всякакви подобни елементи, които си важат за клубните отбори, тук не са толкова ясно изразени поради простата причина, че тези играчи и тези отбори играят много по - рядко през годината. Например, преди Евро 2020 повечето тимове за половин година си изиграли не повече от 5-6 мача, половината от които приятелски, затова и често ще видим отбори с повече индивидуална класа да печелят мачове именно благодарение на нея.

Психологическата нагласа също не бива да се подценява изобщо. Тук мотивацията и влиянието на емоциите към играчите са много по - големи, отколкото в редовните сезони, просто защото имат прекалено тежък товар на раменете образно казано и има много какво да се губи. Един национален футболист средно има възможността да играе на не повече от 3 Световни или 3 европейски. И това само ако отборът му се класира и той не е контузен или няма други фактори, които да му попречат да попадне в състава точно за този един месец. Добавете и това, че не е лесно да се пребориш за титулярната позиция.

Отговорността е огромна

Всичко това прави всяка минута на подобен форум изключително ценна и изключително отговорна, затова и тук можем да правим прогнозите през съвсем различна призма спрямо правенето на прогнози за мачове в редовния сезон. Освен това за този един месец няма дългосрочна стратегия, защото мачовете са много малко. Съответно много често някои играчи се представят страхотно на такива турнири, но в клубните си отбори не, тъй като страстта е огромна и чувството да представяш родината си на най - големите събития са прекалено силни.

Разбира се, много важно е да се разделят на две груповата фаза и елиминационната фаза, защото при едната 3те мача се играят заедно и на практика там се правят сметки и нагласата е съвсем различна. В елиминационната фаза отборите вече са изиграли няколко двубоя и на практика могат да си вземат необходимите поуки, а и там вече нямаш право на сметки и грешки.

Връщайки се на тези два фактора стигаме до букмейкърите, които, каквито и статистики да правят, няма как да предвидят точно тези елементи, поради простата причина, че това не може да се изчисли.

Съответно е по - лесно да се прогнозира дадено събитие дори и да не се намери стойност в коефициента, което абсолютно не важи за всички останали лиги и турнири на клубно ниво, защото нюхът и реалното следене на мачовете имат много по - сериозно влияние от обикновени ситуации и дори не е нужно да се взимат предвид кой знае колко статистики.

Това може лесно да се провери дори с най - елементарната сметка ако питате хора, които залагат дали са на печалба от залози в редовния сезон на клубни отбори и същият въпрос за залози от Европейско и световно. Ние от Бетинум вече проведохме такава анкета и отговорът “Да” много по - често срещан именно за големите национални форуми.

Снимки