Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравословна сутрешна рутина за силна имунна система

, Людмила Калъпчиева

Без източник | България | преди около 1 година | 638

Здравословна сутрешна рутина за силна имунна система

За никого не е тайна, че здравословната сутрешна рутина може да ви помогне да стартирате деня си и да дадете тласък на имунната си система. Но при наличието на толкова много различни препоръки може да е трудно да се ориентирате откъде да започнете.

Не се страхувайте! Събрахме няколко прости, но ефективни съвета, които ще ви помогнат да си създадете здравословна сутрешна рутина при здравни проблеми, която ще ви накара да се почувствате освежени и готови да поемете напред през деня - и същевременно ще помогне за добро имунно здраве.

Ето няколко прости неща, които можете да направите, за да подсилите имунната си система и да се настроите за здравословен ден:

1. Изпийте чаша топла вода с лимон.

Да започнете деня си с чаша топла вода с лимон е чудесен начин да хидратирате тялото си и да събудите храносмилателната си система. Лимонът е и чудесен източник на витамин С, който е от съществено значение за силната имунна система.

2. Яжте питателна закуска.

Пропуснете сладките зърнени закуски и заложете на закуска, която ще ви даде устойчива енергия през целия ден. Яйца, овесени ядки или зелено смути са чудесни варианти.

3. Почивайте си на слънчева светлина.

Излагането на естествена слънчева светлина сутрин помага за регулирането на циркадния ритъм на тялото ви и може да подобри настроението ви през останалата част от деня.

4. Отделете малко време за себе си.

Независимо дали четете любимата си книга, отделяте няколко минути за медитация или просто се наслаждавате на чаша кафе на спокойствие, отделянето на малко време за себе си сутрин може да помогне за намаляване на нивата на стрес и да насърчи чувството за спокойствие.

5. Разтягайте се или правете леки упражнения.

Разтягането или кратките упражнения сутрин помагат за увеличаване на притока на кръв и подобряване на кръвообращението. Това може да помогне и за намаляване на сковаността и болката по-късно през деня.

Като включите само няколко от тези прости неща в сутрешната си рутина, може да подпомогнете вашето имунно здраве и да се подготвите за здравословен ден.

Още страхотни съвети:

1. Започнете деня си с чаша топла вода с джинджифил.

2. Раздвижете тялото си с леки упражнения, както сутрешна разходка.

3. Яжте питателна закуска с плодове.

4. Отделете малко време за релаксация и разтоварване от стреса.

5. Погрижете се да спите достатъчно.

6. Пийте много течности през деня.

7. Яжте храни, повишаващи имунната защита.

8. Избягвайте тютюнопушенето и прекомерното количество алкохол.

9. Поддържайте чистотата на заобикалящата ви среда.

10. Предприемете стъпки за справяне със стреса.

Ако искате да имате силна имунна система, е важно да имате здравословна сутрешна рутина. Това означава да консумирате закуска, да правите упражнения и да отделяте време за почивка. Като следвате тези прости стъпки, ще дадете тласък на имунната си система и ще си помогнете да останете здрави през цялата зима.

Източник изображение: pexels.com