Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 25.10.2024 г., петък

, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)

Излъчване: Туида Нюз | Сливен | преди 5 часа | 204

Сливен

На тържествена сесия по случай празника на град Сливен – Димитровден, местният парламент почете заслугите на изявени личности и институции. 

Областният управител Чавдар Божурски се обърна с приветствие към общинските съветници и гостите на тържественото заседание в Сливен по повод празника на града Димитровден.

Нели Рангелова, Торино и Пашата пяха за Сливен на 24 октомври.

Художествена галерия "Димитър Добрович" в Сливен получи дарение от Петър Кавръков, според желанието на покойния журналист и дългогодишен сътрудник на галерията Димитър Петков - Боцмана.

В Деня на приемната грижа и приемния родител, 25 октомври, кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до приемните родители и всички екипи, работещи в сферата на приемната грижа в община Сливен.

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше тържествено открита след цялостна реставрация, извършена от Общината като част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Сливен.

Пейка-книга с образа на Хаджи Димитър беше монтирана пред сградата на Община Сливен в началото на бул. „Цар Освободител“, за да радва жителите и гостите на града, както и да напомня за славната история и великите дела, тръгнали от нашия град – повод за гордост на всички нас.