Кликнете тук за да видите тарифите за реклама

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Д-р Васислав Петров поздравява сливенските лекари с професионалния им празник

, Връзки с обществеността

Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" | Сливен | преди 2 часа | 66

д-р Васислав Петров

Изпълнителният директор на МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен - д-р Васислав Петров, поздравява лекарите от болницата и колегите си от всички здравни заведения в областта с професионалния им празник - 19 октомври. Това е Денят на българския лекар. Денят, в който почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и затова е наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари.

“Скъпи колеги, позволете ми да отправя своите най-добри благопожелания за този тачен от лекарското съсловие ден. Дълбоко съм признателен на всички лекари, които работят с изключителна всеотдайност и професионализъм в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”. Вашата отдаденост е знак, че за вас това не е просто работа и упражняване на професия, а ваша житейска мисия.

Обръщам се към всеки един от вас - благодаря ви, защото да се посветиш на другите, на тяхната болка, здраве и живот, е сериозно предизвикателство, с което не можеш да се справиш, ако не си истински съпричастен. Често пренебрегваш себе си, близките и приятелите, за да си до пациентите. Страхуваш се с тях, преживяваш болките им, търсиш най-добрите решения, защото ти вярват и се оставят в ръцете ти.

Когато спасиш здравето и живота, остава удовлетворението и продължаваш напред със следващия случай, защото си лекар. Продължавайте със същия плам да горите за другите, защото понякога сме последна надежда за тях. Бъдете здрави!

Поздравявам и колегите, които работят в цялата сливенска област. Нека Св. Иван Рилски – Чудотворец ни закриля!, казва в приветствието си до лекарите д-р Васислав Петров.

 
385.66 ms. / 1.2 MB